Hoe vertel je iemand dat zijn mixing-skills bagger zijn? 

Mark Hofman | 8 mei 2017
lifestyle

DigitalDJTips is een website die alle vragen van artiesten beantwoordt met één doel: zorgen dat jij een betere dj wordt. Nu zagen we kort geleden een interressante vraag voorbij komen: hoe vertel je een collega dat hij totaal niet kan mixen? 

Hoe vertel je iemand dat hij niet kan mixen? 

Een lid van Digital DJ Tips genaamd Paul Cowling, stelt een vraag aan de webiste. Kort geleden draaide hij voor de B2B-set voor het eerst met de gast. De man in kwestie draait al vier jaar, terwijl Cowling het zelf pas 2 jaar doet. De vriend bakte er geen drol van en bleef de track cue'en als een malle wat totaal niet goed ing. Maar hoe vertel je dat aan hem zonder te beledigen? Digital Dj Tips weet daar wel raad mee! 

Wanneer het gaat om het mixen van tracks, is er een hele handige manier te doen. Wanneer je back 2 back draait met iemand, is het wel eens handig om elkaar ook voor en na de show te spreken en te zien. Wanneer dit het geval is, nodig je hem uit voor een mixsessie bij jou thuis. Je laat jouw techniek zien als een "nieuwe techniek" en laat een beetje blijken dat je mixes er beter door zijn geworden. Laat hem de techniek vervolgens ook oppakken en wanneer deze persoon dj'en serieus neemt, gaat hij het zonder twijfel van je overnemen. Het is maar hoe je het brengt!

Lees ook: Dit verdient de rijkste dj ter wereld

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws