Amerikaanse tattoo's zijn helemaal niet zo veilig 

Mark Hofman | 8 mei 2017
lifestyle

Altijd al een tattoo willen hebben? Dan kun je misschien beter nog even wachten... Door een onderzoek van het Amerikaanse Food and Drug Administration is naar buiten gekomen dat Amerikaanse tattoo's helemaal niet zo veilig zijn als gedacht. Tussen 2004 en 2016 zijn er zo'n 363 meldingen binnen gekomen van infecties en allergische reacties.  

Amerikaanse Tattoo's niet zo veilig 

Volgens Dr. Linda Katz, hoofd van het FDA's Office of Cosmetics and Colors, is het krijgen van een infectie helemaal niet zo bijzonder bij het zetten van een tattoo. Volgens de onderzoeker wordt dit veroorzaakt door bacterieën in de inkt. Maar helemaal honderd procent zeker weten, is onmogelijk volgens de dokter. 

Bij een infectie van een tattoo krijg je hoge koorts, word je zweterig en ga je trillerig door het leven. Een dokter zou de infectie moeten behandelen met antibiotica en in het ergste geval moet er een operatie plaatsvinden. Wanneer het om een allergische reactie gaat, ontwikkel je uitslag. Zelfs littekens kunnen het gevolg zijn. 

Vraag daarom altijd voor je een tatto laat zetten of de inkt steriel is, waar het gekocht is en hoe veilig het is voor je is. In Amerika ligt de veiligheid namelijk lager dan gedacht. En ook in Nederland bestaat de kans op complicaties.
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws