Tekken 7: wie van jouw vrienden krijgt een #TekkenParty whoop ass?

Peter Güldenpfennig | 5 juni 2017
lifestyle

Niets zo bevredigend als je vrienden met een jab uit te lokken tot een aanval, om deze vervolgens te counteren en het gevecht af te ronden met een finisher. We hebben het natuurlijk over fighting games. Met Injustice 2 kreeg Street Fighter V het als regerende game al lastig en met de lancering van Tekken 7 moet de game van Capcom mogelijk plaats maken voor een game van Namco Bandai.

The King of Iron Fist

Ook in deze game volgen we weer de verhaallijn van de familie tijdens een King of Iron Fist-tournament. Uiteraard is het verhaal compleet over the top en uiteindelijk ondergeschikt aan de gameplay. Dat zit bij Tekken 7 wel goed, want game director Harada heeft alles uit de kast getrokken om van Tekken 7 de regerende fighting game van dit moment te maken. 

Content content content

Karakters uit voorgaande delen maken hun opwachting naast nieuwe karakters, fan favourites en ook wat speciale karakters zoals Akuma uit Street Fighter. Het aantal unlocks, van kostuums tot aanpassingen aan de interface (ja echt!) is enorm en dus heb je ook een drive om te spelen als je vriend of vriending niet beschikbaar is om in elkaar te meppen. Ook tof: de game is voorzien van de nodige social media-integratie, dus gevechten kun je live streamen.

Noemenswaardig is de toevoeging van een nieuw mechaniek: Rage Arts. Zodra je health een minimum is verworden kun je de Rage-meter opofferen om je tegenstander een kneppelharde slag toe te slaan met een unieke aanval per character, eventueel te gebruiken in een combo. Dat ziet er flitsend uit, net als de genadeklap die stijlvol in slow motion in beeld gebracht wordt.

#TekkenParty: All Fights Are Personal

Met Tekken 7 staat de game meteen aan de top qua fighting games. Nu is het dus tijd om de rekening te vereffenen met jouw vriend of vriendin die toevallig ook je nemesis is. Tijd voor een #TekkenParty dus. Wie ga jij virtueel in mekaar hoeken? 

Tekken 7 is nu uit voor PS4, Xbox One en PC.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws