De dating-app voor absolute haters!

Ivo Mollemans | 21 juni 2017
lifestyle

Iedereen is wel bekend met dating-apps als Tinder waarbij mensen naar links of rechts swipen op basis van uiterlijk. De nieuwe dating-app ‘Hater’ werkt echter niet via uiterlijk of interesses, maar via desinteresses.

Love it or hate it

Waar je bij de meeste dating-apps wordt gematched op basis van voorkeuren komen er bij Hater-matches op basis van afkeuren. Je begint bij deze app met verschillende onderwerpen te swipen en dus niet meteen met mensen. Bij die onderwerpen kun je aangeven of je jezelf eraan irriteert of dat je het juist leuk vindt. Daarnaast is er ook nog de optie om iets aan te geven als iets wat je haat of juist helemaal geweldig vindt.

LEES OOK: Onderzoek: hoe oud was jij toen je de eerste keer seks had?

Als je genoeg onderwerpen hebt gehad kan het matchen pas beginnen. Je kan zien wat andere mensen leuk of juist niet leuk vinden en op basis daarvan kun je worden gekoppeld aan een andere persoon.

Grap

Het idee van de app is afkomstig van Brendan Alper. Hij bedacht het in eerste instantie als een grap. Hij was werkzaam in de financiële sector in New York, maar zocht een uitweg als komedie-schrijver en verhuisde naar Los Angeles. Hier ontstond toen ook meteen het idee voor de app.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws