Hackers stelen script van Game of Thrones en meer

Mark IJsendoorn | 1 augustus 2017
lifestyle

De Amerikaanse zender HBO is aangevallen door hackers die 1,5 terabytes aan data hebben gestolen. Inclusief afleveringen van enkele populaire series.

Hackers

“Hoi mensheid,” stond in een anonieme e-mail die aan een aantal journalisten werd gestuurd en lijkt te zijn geschreven door een vijftienjarige, “Het grootste lek in cyberspace is aan de gang. Wat is zijn naam? Oh, ik vergeet het bijna te vertellen. Het is HBO en Game of Thrones!!!”

Game of Thrones

De duidelijk zelfvoldane hackers beweren dat ze 1,5 terabytes aan data hebben binnengehaald van de servers van HBO. Toekomstige afleveringen van de HBO-series Ballers en Room 104 staan inmiddels al online, net als het script van (volgens de hackers) de volgende aflevering van Game of Thrones. Het is niet bekend of zij de echte heilige graal hebben binnengehaald: de daadwerkelijke afleveringen van de meest gestolen serie ooit.

Cyberaanval

HBO heeft bevestigd dat ze slachtoffer zijn geweest van een cyberaanval, maar geeft geen details over wat er precies is buitgemaakt. Als het inderdaad om 1,5 terabytes gaat, is het de grootste hack tot nu toe in de entertainmentwereld. Eerder dit jaar werd Netflix al gehackt, waarna enkele afleveringen van Orange is the New Black online kwamen. De ergste aanval tot nu toe overkwam Sony in 2014, toen allerlei gevoelige informatie en content werd gestolen. Dat had flink wat gevolgen, en toen ging het om slechts 26 gigabyte. Het is dus te verwachten dat de HBO-hack nog verdere gevolgen zal hebben.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws