BREAKING: Hardwell op 1 in de DJ Mag top 100

Peter Güldenpfennig | 19 oktober 2013
music


Hardwell nummer 1 van de wereldDe Nederlandse dj Hardwell mag zich officiëel de beste dj van de wereld noemen! Op 19 oktober werd bekendgemaakt dat hij op één staat in de DJ Mag top 100 dj's, waarmee hij vele dj's van wereldformaat achter zich laat.

De DJ Mag top 100 dj's wordt elk jaar bekendgemaakt door het internationale DJ Mag. De lijst begint een steeds grotere rol te spelen in de dancescene. Vorig jaar stond Armin van Buuren nog op nummer één, maar dit jaar mag de 25-jarige Hardwell de titel dragen.

Robbert van de Corput, beter bekend als Hardwell, zette zijn naam al op zeer jonge leeftijd op de kaart. Zijn eerste platencontract sleepte hij in 2002 in de wacht en sindsdien is het merk Hardwell constant blijven groeien. Inmiddels heeft hij een eigen label (Revealed Recordings) en een radioprogramma bij Slam!FM (Hardwell On Air) op zijn naam staan en donderdag kwam op het ADE de documentaire I Am Hardwell uit, over zijn privéleven en leven als dj. In 2012 wist hij de zesde positie in de DJ Mag dj top 100 te halen, het jaar ervoor kwam hij nieuw binnen op nummer 24.

Grappig is de gelijkenis met Tiesto: ook zijn stadsgenoot kwam twee jaar voor zijn nummer-1-positie, in 2000, binnen op 24, stond het jaar daarop op 6, om uiteindelijk in 2002 op nummer 1 te eindigen.

Inmiddels is Hardwell wel 'gewend' aan het winnen van awards. Zo kreeg hij onlangs nog de titels Best European DJ en Best Remixer van het jaar 2013. Vier van zijn nummers waren Dancesmash op radio 583 en hij heeft tien top 40-hits geproduceerd. Hij heeft enorm veel fans van over de hele wereld en bijna twee miljoen likes op Facebook.

Ook aan de andere kant van de oceaan wist Hardwell grote indruk te maken met een knallende set. Zijn optreden op Tomorrowworld 2013 was weergaloos en maakte daar diepe indruk.
Een impressie daarvan zie je hieronder.

Hardwell sprak eerder met ons over zijn meest succesvolle jaar tot nu toe. 'Voor mij was 2013 één grote climax. Het laatste jaar is alles op zijn plaats gevallen', zei hij vol trots tegen ons. De nummer één-notering in de top 100 is dan ook de kers op de taart voor de enorme piek in zijn carrière.

Het hele interview dat wij hadden met Hardwell is te vinden in Clublife Magazine 3.2013. Heb je hem gemist?

Hardwell nummer 1 van de wereld

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws