Dannic & Sick Individuals – 'Blueprint' #1 op Beatport

Rick Francissen | 11 november 2013
music


Deze zomer werd 'Blueprint' van Dannic en Sick Individuals al veelvuldig gedraaid op festivals. Nu is het nummer dan eindelijk uitgebracht op het label van Hardwell. 'Blueprint' stond binnen no-time op de nummer-1 positie in de Beatport top 100, maar werd al weer snel van de troon gestoten door 'Careless' van Dusky die daarvoor al de toppositie innam. Na een paar dagen is de single van Dannic en Sick Individuals weer terug op nummer 1.

'Blueprint' is Dannic's eerste Beatport nummer-1 en de tweede voor Sick Individuals, die eerder dit jaar samen met Axwell al op nummer 1 stonden met 'I Am'.

De track start met de herkenbare drum- en synthcombinatie van Dannic. Hoewel je direct hoort dat het een nummer van hem is onderscheidt de track zich wel van zijn andere werk, knap hoe zijn tracks hierdoor afwisselend blijven zonder dat ze de typische 'Dannic'-sound verliezen.

De melodie van het nummer komt langzaam op en eindigt in een softe drop vol met een zware bass en nog meer raisers die toewerken naar de break. Hier is de invloed van Sick Individuals goed hoorbaar. De break is catchy en zeer geschikt om een heel publiek mee te krijgen: Een paar akkoorden worden aan elkaar geregen door krachtige drums. Vervolgens komt de harde bass weer terug in de drop inclusief de synths uit de intro. De tweede break en drop zijn erg vergelijkbaar met de eerste maar dan net een tikje anders. Zo is de break voorzien van een clap en de drop van een extra offbeat-toon.

'Blueprint' is wat ons betreft een terechte Beatport nummer-1 vooral dankzij de originele break en een herkenbare, maar onderscheidende drop. Hiermee is het in ieder geval een gegarandeerde clubkraker. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws