Review: Damian – Mindrage

Peter Güldenpfennig | 3 februari 2014
music


Hoewel hardcore de laatste jaren in een niche lijkt te zitten, is en blijft het een genre met een grote aanhang. Hardcore slaat immers niet enkel op de sound van het genre, maar ook de fanbase die het genre aanslaat. Ze reizen stad en land af voor party's die zich voornamelijk in de underground-sfeer bevinden en ook de releases vinden hun weg naar de (virtuele) platenkast van liefhebbers. Daar kunnen ze nu Damian's Mindrage aan toevoegen, een liefdesbrief aan de hardcore met een knipoog naar acid en oude rave.

Hard techno

Mindrage is uitgekomen op het Nederlandse Cenobite Records en telt tien tracks. De eerste twee tacks, 'Negative' en 'Back to the Old Days' zijn mid-tempo tracks die eerder aan hard techno dan aan hardcore doen denken. Er steekt een nostalgisch sfeertje in de nummers, op een goede manier welteverstaan. De ijle synth in 'Back to the Old Days' in combinatie met de acid-lijn zullen vooral oudere luisteraars goed smaken.

Het stevigere werk

Vanaf het vierde nummer gaat het tempo en de distortion over de kicks omhoog. We horen de welbekende hooversynth door een gate en een cut-off gehaald in 'Abandon Ship', en 'Shadow (The Pain)'. Dat klinkt lekker en maakt van de nummers goede openers voor een stevige pot hardcore verderop op de plaat.

Op track 6 wordt er nog even een tandje bijgezet om nog steviger voor de dag te komen. Zwaardere bassen onder de kicks maken van 'The Wrong Game' een nummer wat erg modern klinkt en door de echoënde effecten zelfs wat industial-achtig aandoet.

Hoogtepunten

Track 9 en 10, respectievelijk 'Within Disaster Comes Panic' en 'Last Transmission', mogen gerust hoogtepunten genoemd worden. Track 9 kent verschillende lagen kicks die de eentonigheid wegnemen die zo nu en dan op de loer ligt bij hardcore. Dan track 10, die de boel aanjaagt met een melodieuze synth en midden in het nummer de boel ineens omgooit met wat acid-invloeden.

Tracklist

  1. Negative
  2. Back to the Old Days
  3. Rok Yo Body
  4. Abandon Ship (Intro Edit)
  5. Shadow (The Pain)
  6. The Wrong Game
  7. Mindrage
  8. Anger Management
  9. Within Disaster Comes Panic
  10. Last Transmission

Conclusie

Damian - MindrageBen je geen liefhebber van hardcore, dan vind je Mindrage waarschijnlijk ook niets. Mocht je echter wel zin hebben in het wat stevigere werk met een knipoog naar het verleden dan is Mindrage een meer dan waardige plaat om aan te schaffen.

Artiest: Damian
Titel: Mindrage
Label: Cenobite Records
Release: 1 januari 2014

Verkrijgbaar via: Beatport en iTunes.
Prijs: €7,41

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws