Review: Han Litz Group – Epiphany Electrified

Peter Güldenpfennig | 5 februari 2014
music


Het kan goed zijn dat je nog niet bekend bent met Han Litz en zijn band. Han Litz zelf is een fluitist die met zijn band jazz combineert met lichte funk en Braziliaanse samba. Hun debuutalbum Epiphany is dan ook een chille plaat voor de fijnproevers van de genoemde genres.

De Han Litz Group kijkt echter verder dan de eigen hokjes, en heeft hun debuutalbum laten remixen door diverse producers. Het resultaat is Epiphany Electrified, een plaat waarop onder andere Ro, Greg van Bueren (Hardsoul) en Kid Sublime aan de haal gaan met de composities van Han Litz.

Niet eentonig

De diverse producers hebben ieder een eigen smaak aan de nummers weten te geven. Deed de eerste plaat toch een beetje eentonig aan als je geen liefhebber bent van de wat laidback sound van de band, met de remixen wordt dat dubbel en dwars goedgemaakt. Opener ´Epiphany', geremixt door Nelson & Djosa, blijft met een lounge-achtige sound nog dicht bij het bronmateriaal, maar er volgen ook bijzondere uitstapjes.

Uitstapjes

Neem bijvoorbeeld de Dub Creator remix van 'Bairro Alto', die het origineel zo'n vette sound meegeeft dat je bijna denkt dat Mad Professor achter het deck staat om de groep de nodige punch mee te geven, zeer vet!

De remix van Kid Sublime, weer het nummer 'Epiphany', laat horen wat er mogelijk is met de veelzijdige muziek van de Han Litz Group. We horen soulvolle house met een lekkere downtempo, lekker voor de beachparties waar iedere clubber ieder voorjaar weer naar uitkijkt.

Monte La Rue's Midnight Mix van 'Purity' is dan weer bijna-hip hop. Jammer dat er geen vocalen of raps overheen zitten, want de beats vragen er wel bijna om.

Tracklist

  1. Epiphany (Nelson & Djosa Remix)
  2. Flute Funk (D-Reflection Remix)
  3. A Samurai's Way (m0nolitz Remix)
  4. Epiphany (Kid Sublime Remix)
  5. Bairro Alto (The Dub Creator Remix)
  6. Epiphany (Diephuis Samba Jazz Remix)
  7. Purity (Monte La Rue's Midnight Mix)
  8. 11:11 (Greg Van Bueren Remix)
  9. Bairro Alto (Phil Martin Remix)
  10. 11:11 (CSPR Remix)
  11. Flute Funk (Ro's Club Mix)
  12. When the funk hits the flute

Conclusie

Han Litz Group - ElectrifiedEen fluit als smaakmaker in dance? Jazeker. In de release-info valt te lezen dat deze remix-plaat laat horen hoe relevant de fluit is in de dance en ja, daar kunnen we het eigenlijk alleen maar mee eens zijn. Is de plaat iets voor jou? Ben je een danceliefhebber met een brede smaak, dan is het bijna gek als je geen track vindt op Epiphany Electrified die je niet leuk vindt. Met andere woorden, de plaat is een aanrader. De groep schijnt het ook live te kunnen doen, dus wie weet kunnen we ze deze zomer live aan het werk zien. Wij zijn benieuwd!

Artiest: Han Litz Group (remixed)
Titel: Epiphany Electrified
Label: Unconditional Sound Records
Release: Januari 2014

Verkrijgbaar via iTunes.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws