Nucleair voer voor je playlist

Peter Güldenpfennig | 24 maart 2014
music


Op de dag dat de nucleaire top begint voorzien we je graag van een passende soundtrack. Of de hoge heren deze vijf tracks kunnen waarderen weten we niet. Maar goed, je kunt het nooit iedereen naar de zin maken. Tip: hard draaien!

Party Animals – 'Atomic'

Leuker dan een Nucleaire playlist beginnen met The Party Animals kan niet. Met een cover van Blondie's 'Atomic' wisten ze in 1997 uiteindelijk de achtste plek in de Nederlandse Top 40 te veroveren. Een lekkere opener wat ons betreft.

Counterstrike – 'Meltdown'

Dat nucleaire zaken geen vrolijk onderwerp zijn laat Counterstrike horen. Dit Zuid-Afrikaanse duo levert een drum 'n bass-plaat af die donker, hard en snel is. Lekker om te luisteren wanneer je snel van A naar B moet, ook als half Den Haag afgezet is.

Fluke – 'Atom Bomb' (Atomik 1)

De electro-band Fluke heeft 'Atom bomb' oorspronkelijk gemaakt voor de videogame Wipe Out 2097. De track werd ook buiten de clubs om een hit en haalde zelfs de charts in Groot-Brittanië in 1996. Hoewel wat ouder klinkt de track nog steeds enorm goed. Van de band zelf vernemen we niet veel meer, hoewel ze nog wel bestaan.

Zomboy – 'Nuclear'

Wat is een nucleaire playlist zonder de sirene-achtige baslijnen van dubstep? Inderdaad, een onvolledige lijst. Vandaar dat Zomboy's 'Nuclear' hier perfect op zijn plek is. Dat de track ook erg goed is helpt natuurlijk.

Zombie Nation - 'Kernkraft 400'

Toen het Duitse electro-project Zombie Nation 'Kernkraft 400' uitbracht was de hele electroclash-hype net op een hoogtepunt. De track was in 2000 dan ook een flinke hit. Ook in Nederland,  waar het nummer de top 10 haalde in de Nederlandse Top 40. Leuk detail: het nummer is gebaseerd op 'Stardust', een nummer van David Whitaker gecomponeerd voor de videogame Lazy Jones uit 1984.

Far Too Loud – 'Drop the Bomb'

De laatste track in onze lijst is waarschijnlijk niet heel bekend, maar daarom niet minder de moeite waard. De Britse producer Far Too Loud heeft met 'Drop the Bomb' een plaat gemaakt die je bijna doet verlangen naar die bom. De track is trouwens gratis verkrijgbaar via zijn Facebook-pagina. Laat die top maar gaan, wij gooien het volume nog wat hoger.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws