SHLTR's release op Konstrukt is techno-ambient van de bovenste plank

Peter Güldenpfennig | 28 juli 2015
music


De Nederlandse dj en producer SHLTR komt met een drie tracks tellende ep op het kersverse Konstrukt-label naar de gelijknamige avonden in Studio 80 van dj/producer Doka. En damn, wat een goede release is dit. Techno zoals het maar weinig gemaakt wordt, eigenlijk. En vooral: jammer genoeg.

Neem opener 'When Protection Surrounds', een track met een trage opbouw, wat in dit geval positief is. Het past bij de melancholise strings en de ambient-vibe die SHLTR hier neerzet. Dansvloer-muziek? Wellicht op een afterparty. Luistermuziek? Zeker weten, helemaal als je een goede portie ambient ook wel kan waarderen.

'Chained in Centuries' is net als de voorganger net zo rooted in ambient, maar kent veel meer een uplifting-sound, met weirde, gefilterde en reverbed stemmen er doorheen geweven. Erg vet, ook hoe de echoënde synth in de track je bij de les houdt.

'Earth From Within' combineert eigenlijk het melancholieke van de eerste track met weirde vondsten zoals je die in de tweede track aantreft. Lekkere percussie, een licht basslijntje, maar wat vooral opvalt is de weirde reversed hi-hat die grappig genoeg supertof werkt.

Als eerste release kan Konstrukt tevreden zijn. En SHLTR heeft een fucking puike release op zijn naam staan. Laat het 'em vooral ook weten. Bijvoorbeeld aanstaande vrijdag wanneer 'ie BASIS in Utrecht aandoet.

Konstrukt 001 scoor je via Decks, Deejay of Juno.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws