#FlashbackFriday: Alle classics uit Hardwell's set op Tomorrowland

Peter Güldenpfennig | 31 juli 2015
music


Dance leent zich prima voor nieuwe versies van oudere tracks, of het nu een remix of een mashup betreft. Ook tijdens Hardwell's set op Tomorrowland hoorden we enkele classics voorbij komen, vooral als mashup. Wij hebben ze voor je bijeengesprokkeld.


Hardwell & W&W & Fatman Scoop vs. Zombie Nation & W&W - 'Don't Stop The Kernkraft 400'

Gehoord om: 23:10

Zombie Nation's 'Kernkraft 400' was in 1999 een flinke hit. De track liftte mee op het succes van de toen populaire electroclash-hype. We hebben er al eens een artikel aan gewijd dat je hier kunt lezen. Leuk weetje: de track leent zijn melodie van de videogame Lazy Jones.


Alice Deejay vs. Galantis vs. SCNDL - 'Better Off Alone vs. Runaway (U&I) vs. Otis (Krunk! Mashup)'

Gehoord om: 30:50

Ook in 1999: de hit 'Better Off Alone', die vaak toegeschreven wordt aan Alice DeeJay, maar eigenlijk van DJ Jurgen afkomstig is. Alice DeeJay doet wel de kenmerkende vocalen van de track. 'Better Off Alone' kan ook nu nog goed meekomen en voelt eigenlijk helemaal niet verouderd ondanks dat deze ruim vijftien jaar oud is. Prima keuze om mee te nemen in je dj-set vandaag de dag dus.


Faithless & Andrew Rayel vs. Armin van Buuren & Mark Sixma feat. Mr. Probz - 'Insomnia vs. Another You' (Hardwell Mashup)

Gehoord om: 37:45

'Insomnia' kwam uit in 1996 en was een van de grootste hits van Faithless. Dit jaar zijn ze terug van weggeweest. Deze terugkeer gaat gepaard met een remix-album waarvoor onder andere Andrew Rayel een remix maakte die Hardwell in zijn set dropte. Ook Avicii heeft een remix van het nummer gemaakt. Daar was niet iedereen even blij mee trouwens.


Armin Van Buuren & W&W vs. Darude & Mark Sixma - 'Your House Is Mine vs. Sandstorm' (W&W Mashup)

Gehoord om: 49:20

Sinds 'Sandstorm' van Darude een internetfenomeen werd is de track weer geregeld terug te vinden in de set van vele dj's. De track mag met recht een anthem genoemd worden, ondanks dat 'ie nogal eens sarcastisch in een set gesmeten wordt.


Hardwell vs. W&W & Blasterjaxx vs. Alesso feat. Tove Lo - 'Spaceman vs. Rocket vs. Heroes' (Hardwell Mashup)

Gehoord om: 48:00

Ook Hardwell zelf heeft inmiddels wat classics op zijn naam staan. 'Spaceman' keert altijd wel terug in de set van Hardwell. De melodie is herkenbaar uit duizenden en ook onwijs bruikbaar in mashups. Logisch dus dat Hardwell het nummer gebruikte als epische intro voor zijn set op Ultra Music Festival 2013.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws