#FlashbackFriday: De Tiësto-Top 5

Peter Güldenpfennig | 25 september 2015
music


Het is een mooie herfstdag buiten, maar op de Clublife-redactie hangt ook een beetje een sombere sfeer. Julian, een zeer gewaardeerd Clublife-redactielid gaat de redactie helaas verlaten en vandaag is zijn laatste dag. We laten hem echter niet zomaar weggaan natuurlijk, en we beginnen door hem een top 5 op te laten stellen van één van zijn favoriete artiesten: Tiësto.

Volgens hemzelf is In Search of Sunrise, die tot aan het zevende deel gemixt werd door Tiësto, één van de beste mix-series die je als muziekliefhebber kunt luisteren, met een speciaal plekje in zijn platenkast voor In Search of Sunrise 3. Maar naast die serie heeft Tiësto zelf uiteraard ook uitstekend werk uitgebracht, waar we Julian een selectie uit hebben laten maken. Op de vraag of het een geordende lijst is beantwoorde hij 'nee', dus luisteren in random volgorde. Bedankt Juul, je was een onwijs fijne collega en we gaan je keihard missen!

Tiësto ft. Suzanne Palmer - '643 (Love's On Fire)'

Oorspronkelijk afkomstig van Tiësto's debuut In My Memory met de titel 'Flight 643' bracht Tiësto de plaat opnieuw uit in 2002, ditmaal met vocals van Suzanne Palmer. Het origineel was goed, maar toch brengen de vocalen van Suzanne Palmer iets extra's, vooral omdat ze zo'n volle housestem heeft die in de track wordt voorzien van flinke reverbs.


 

Tiësto – 'Adagio for Strings'

'Adagio For Strings', een compositie van Samuel Barber uit 1936, werd al in 2000 geadopteerd door de dance scene toen Ferry Corsten de versie van William Orbit voorzag van een remix. Ook Tiësto heeft het nummer onder zijn keyboards gehad, maar dan in 2005 en anders dan Corsten geeft hij de synths een rauwer distortion-geluid, terwijl hij tegelijkertijd de klassieke compositie later in de track terug laat komen. Tof voor de variatie en een echte Tiësto-klassieker.


 

Tiësto – 'Traffic'

'Traffic' is een van de grotere hits van Tiësto en bereikte de eerste plaats van de Nederlandse Top 40 in 2003. Leuk feitje: hoewel Tiësto niet echt een techno-achtergrond heeft, is 'ie ongetwijfeld bekend met het genre, gezien dat 'Traffic' gebasseerd is op Sean Deason's Detroit techno-klassieker 'Psykofuk'.


 

Tiësto – 'Dance4life'

Als ambassadeur van Dance4life bracht Tiësto in 2006 een track uit die ook de titel 'Dance4life' draagt, en is voorzien van vocalen door Maxi Jazz van Faithless. We kregen het nummer voor het eerst te horen op Sensation White in 2006. Hoewel de track wel een hit was, bereikte de single uiteindelijk als hoogste notering de vijfde positie in de Nederlandse Top 40.


 

Tiësto ft. BT – 'Love Comes Again'

Samen met Brian Wayne Transeau (met de initialen BT), zelf ook een producer met een uitgebreide discografie, maakte Tiësto voor zijn tweede album Just Be de track 'Love Comes Again'. Het nummer is voorzien van een repreterende trance-synth zoals we die ook in 'Traffic' en 'Flight 643' tegenkomen. Repetitief, maar ontzettend lekker. De vocalen van BT dragen ook zeker bij aan de track, door de nodige variatie in melodie aan te brengen. Fantastische track!

Mooie top 5 Julian, we gaan je onwijs missen en kom gerust nog eens langs op de redactie!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws