Brexit als inspiratie voor Gold Panda-EP

Bart Remmers | 7 juli 2016
music

Kingdom-EP Gold Panda haakt in op Brexit

Regelmatig laten dance-artiesten zich uit over allerlei prangende maatschappelijke, actuele en politieke situaties, zoals onder meer Diplo die zich in niet mis te verstane woorden uitte over de afschuwelijke terroristische aanslag op gayclub Pulse, afgelopen maand in Orlando

Brexit

Maar een producent die zich op artistieke wijze uitlaat over het zeer recente Brexit-referendum: dat is nieuw. Gold Panda flikt het in de vorm van de EP 'Kingdom', die als verrassings-release door de Brit is gedropt.

LEES OOK: Diplo reageert op Orlando-drama
 
Gold Panda (echte naam: Derwin Schlecker, 1980) schrijft in het begeleidende persbericht dat hij werd geïnspireerd na een gesprek met een Afghaanse buurman. Die vertelde de Brit over een weinig fijnzinnige aanvaring met een bezorger die een door de Afghaan bestelde smartphone achterhield na frauduleuze handelingen. 

Vreemdelingenhaat

'Wat een ellendig welkom in dit land voor mijn buurman, dacht ik toen ik het verhaal aanhoorde. Ik maakte daarom enkele minder vrolijke tracks die losjes gebaseerd zijn op mijn Brexit-angsten die helaas zijn bevestigd', aldus een Bremain-stemmende Gold Panda, die hint op de vreemdelingenhaat die de afgelopen weken is toegenomen in het uit de EU-vertrekkende Verenigd Koninkrijk.
 
Benieuwd naar de muzikale visie van Gold Panda? De EP Kingdom is verkrijgbaar via Bandcamp. Check hieronder een track van Gold Panda's laatste studio-album. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws