Maak kennis met weirdo Dan Deacon

Bart Remmers | 14 juli 2016
music

De 'crackpot electronica' van Dan Deacon

Trouwe bezoekers van deze site weten het vast: af en toe besteden we naast de grote namen en het opkomend talent in de dancescene ook de aandacht aan de outcasts, de weirdo's en de onderschatte genieën.

Dan Deacon is er zo eentje. Pardon? The Guardian noemt de  Amerikaan een 'pop weirdo op de grens van popmuziek en experiment'. Een man verantwoordelijk voor 'crackpot electronica', aldus The Times.

LEES OOK: DJ Shadow is terug met nieuwe essential mix

Spiderman of The Rings

Juist, ja. Zelf zegt Dan inspiratie te halen uit Devo, Talking Heads, Scratch Orchestra, Raymond Scott en Conlon Nancarrow. Vraag maar aan je ouders wie dat zijn. Hij studeerde elektroakoestische- en computermuziek in New York en Dan zijn debuutalbum (2007) heet 'Spiderman Of The Rings'. We kid you not!

Na een contract getekend te hebben bij het roemruchte indie-label Domino Records, lanceerde de Amerikaan vorig jaar zijn tweede langspeler: 'Gliss Riffer'. Hij tourde hij met Arcade Fire en schreef hij ook nog eens de score voor een film van Francis Ford Coppola (The Godfather-trilogie).

Dan Deacon: vreemd, maar lekker

Ook heeft Dan Deacon is goede live-reputatie, wij kunnen niet wachten op een show van de jongeling in Nederland. Tot dan moet je het doen met zijn muziek. Erg vreemd en erg lekker. Check it out!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws