Armin van Buuren dropt 'The Ultimate Seduction'

Thomas Keulemans | 20 juli 2016
music

Armin van Buuren speelt in op nostalgie met 'The Ultimate Seduction'

Wat is het toch heerlijk, die hang naar vroeger! Nostalgie en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zeker naarmate je ouder wordt. Want bij het horen van tracks van jaren geleden heb je nu eenmaal vaak een bepaalde gebeurtenis in je leven daar aan verbonden. Het is niet voor niets dat de grootste hits aller tijden vaak opnieuw worden uitgebracht, gecoverd of op een andere manier in een nieuw jasje worden gestoken. Ook door grote dj's als Armin van Buuren!

The Ultimate Seduction

Een paar weken geleden bracht ook Armin van Buuren voor het eerst offcieel zijn ode aan "die goeie ouwe tijd'; de track 'Dominator' van Human Resource stak hij zeer succesvol in een nieuw jasje. Het bleek de eerste single te zijn van een heus mini-album waarin hij teruggaat naar de beginjaren van de house. 'The Ultimate Seduction' (van het gelijknamige project The Ultimate Seduction uit 1992) is de volgende single van het mini-album. Een echte classic, die je ongewtijfeld herkent, omdat er nog regelmatig samples uit gebruikt worden in remixes, dj-sets en andere dance-platen.

Hieronder kun je de volledige versie van Armin's 'The Ultimate Seduction' beluisteren!

Oldskool mini-album Armin van Buuren 

De aankondiging voor Armin van Buuren's complete mini-album, dat op 4 augustis zal verschijnen, is over het algemeen goed ontvangen. Zeker mensen die de originals van tracks als 'Pull Over' van Speedy J en ‘Quadrophonia’ van Quadrophonia nog kennen, reageren enthouasiast. De tracks roepen bij velen warme herinneringen op aan hun eerste jaren in de partyscene, op weg naar een roemrucht party-verleden. Niet alle jonge fans van Armin kunnen zich even goed identificeren met deze plotselinge 180-graden ommezwaai die Armin van Buuren met het mini-abum maakt. Hoe dan ook, het is een tof uitstapje en het is aan Armin's creatieve vrijheid om te maken wat hij graag maakt. Het plezier straalt er vanaf wanneer hij over het album praat en als hij de tracks ten gehore brengt, dus wij zijn om: housen maar!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws