Vijf jaar ‘Maximal Crazy’ van Tiësto

Rick Francissen | 6 september 2016
music

Tiësto EDC Las Vegas

Met veel verschillende nummers heeft Tiësto baanbrekende dingen neergezet. Toen hij nog trance maakte was dit bijvoorbeeld ‘Lethal Industry’, ‘Traffic’ en zijn remix voor ‘Adagio For Strings’. Ook nu heeft hij met zijn nieuwe muziek veel hits weten te scoren. Denk bijvoorbeeld aan ‘Wasted’ en ‘Secrets’. Toen Tiësto ongeveer zes jaar geleden langzaam zijn muziekstijl veranderde wist hij ook vernieuwend te zijn met een track die op 6 september 2016 precies vijf jaar oud is, namelijk ‘Maximal Crazy’.

LEES OOK: Keert Tiësto terug naar zijn trance roots?

Tiësto brengt EDM naar de VS

Met de track ‘Maximal Crazy’, die is opgenomen op Electric Daisy Festival in Las Vegas heeft hij een basis gelegd voor de muziekstijl en soort festivals die nu, vijf jaar later, gigantisch groot zijn geworden. Kijk bijvoorbeeld naar het verschil tussen de productie van de stage en aankleding van EDC Las Vegas in 2011 en 2016.

'Maximal Crazy' liet toen al zien dat Las Vegas de plek zou worden waar het feesten groot zou worden. Daarbij is het nummer memorabel als het gaat om de start van de EDM-muziek. Het festival anthem heeft een pakkende melodie, sterke opbouw en harde drop. Een combinatie die het ongetwijfeld nog steeds goed zou doen in een van Tiësto zijn dj sets. Luister de track zelf nog een keer en check de videoclip.

Beeld via Facebook Electric Daisy Carnival (EDC)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws