KSHMR remixt eigen track Invisible Children

Ivo Mollemans | 18 september 2016
music

Een tijd geleden bracht KSHMR in samenwerking met Tigerlily de track ‘Invisible Children’ uit. Het nummer is de perfecte combinatie van KSHMR’s Indiase geluiden en de melbourne bounce stijl van Tigerlily waardoor de track het goed doet op festivals.

Mogelijk plagiaat

Aanvankelijk deed de track het ook erg goed, totdat er geruchten ontstonden dat er met het nummer plagiaat gepleegd zou zijn. De track lijkt namelijk verdacht veel op een ander nummer van de kleine producer Jango. Beide nummers gebruiken dezelfde vocalen en ook de bassen van de nummers zijn bijna identiek. Uiteindelijk bleek dit loos alarm want de producers hadden gewoon dezelfde sound set gebruikt. Ook Jango heeft bij zijn track op Soundcloud aangegeven dat het ging om een misverstand en hij niet kwaad is op Tigerlily en KSHMR.

LEES OOK: KSHMR en Tigerlily krijgen commentaar over plagiaat

Uiteindelijk bereikte de track de nummer 1 positie op Beatport en dat moet gevierd worden volgens KSHMR. Hij heeft namelijk een remix uitgebracht die je er gratis bij krijgt als je het origineel download.

KSHMR’s remix

De remix is in tegenstelling tot het origineel een stuk minder energiek. De bassline is vervangen door een deep house-achtige fluit en de break is een stuk melodieuzer geworden. Je zou bijna zeggen dat alleen de vocalen weggeven dat het om een remix gaat en niet om een nieuw numer. Al met al is de remix zeker een must hear voor elke EDM liefhebber.

De track is hieronder te beluisteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws