Zedd maakt anthem voor League Of Legends World Championship

Ivo Mollemans | 26 september 2016
music

Het razend populaire spel League Of Legends wordt werelwijd door meer dan 60 miljoen mensen per dag gespeeld en is hiermee de meest gespeelde videogame ter wereld. Het spel is zo groot geworden dat mensen het niet meer alleen voor de lol spelen, maar het is in sommige landen zelfs tot officiële sport is benoemd. Bij elke sport horen natuurlijk ook wereldkampioenschappen en dit jaar worden die van League Of Legends vijf weken lang gehouden in Noord-Amerika nadat ze vorig jaar in Europa zijn gehouden.

De eer is aan Zedd

In de aanloop naar de kampioenschappen komt de maker van het spel, Riot Games, altijd met een officiële anthem voor het evenement. Vorig jaar was de anthem gemaakt door Nicki Taylor en het jaar daarvoor kreeg de band Imagine Dragons de eer om hun talent ervoor in te zetten. Dit jaar is de officiële track gemaakt door dj en producer Zedd. Dit werd bekend gemaakt nadat Riot Games een GIF online zette met daarin de logo’s van de wereldkampioenschappen en Zedd gecombineerd. De titel van de track is ‘Ignite’ en is vernoemd naar een element uit het spel. Zedd zelf heeft ook al een tweet de wereld ingestuurd met de tekst ‘9/26’, wat waarschijnlijk de releasedatum is van de track.

LEES OOK: Daft Punk en The Weeknd previewen nieuwe track

Wanneer het nummer uitgebracht gaat worden of wat voor nummer het is geworden is helaas nog niet bekend. De fans van het spel zijn in elk geval wel enthousiast dat Riot opnieuw een producer uit de dance scene heeft benaderd om een track voor het spel in elkaar te zetten. Eerder deden ze dit al voor een heel album vol met remixes van nummers die gerelateerd zijn aan het spel. Onder andere Jauz, Vicetone en Marshmello zijn te vinden op de tracklist van het album dat geheel toepasselijk ‘Warsongs’ heet.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws