Checken: The Masquerade mixed by Claptone

Ivo Mollemans | 31 oktober 2016
music

De gemaskerde deep house-dj Claptone weet met zijn uniek stijl van draaien en produceren om elk publiek mee te nemen op een reis die zijn hele set zal doorgaan. Hij is een graag geziene op Ibiza en ook op vele andere plekken stromen de clubs vol als zijn naam op de line-up verschijnt. Op 16 oktober 2015 bracht hij zijn debuutalbum uit dat vol staat met de beste deep house nummers die je je maar kan voorstellen.

LEES OOK: Geen debuutalbum van Martin Garrix in korte tijd

Claptone komt met compilatie

Iets meer dan een jaar later is hij alweer terug met een nieuwe lijst aan muziek die door hem is samengesteld. Deze keer geen album vol met nummers van zichzelf, maar een compilatie album waarop een hoop andere artiesten zijn opgenomen in de tracklist. Wel zijn er een aantal remixen te vinden die door Claptone zijn geproduceerd. Het album dient een beetje als pijnverzachter voor iedereen die niet naar een show kan komen van Claptone.

Er zijn twee versies online gezet. De eerste versie bestaat uit de originele nummers die zich zoals je verwacht achter elkaar afspelen. De andere versie is echter aan elkaar gemixt, waardoor het net lijkt alsof je naar een set van Claptone aan het luisteren bent. De tracklist is echter zo divers dat hij in twee delen is opgesplitst: een day mix en een night mix. Claptone moest zelf het volgende zeggen als beschrijving van het album:

‘THE NIGHT MIX IS ONE FOR YOUR PERFECT CLUB NIGHT AT HOME OR IN THE CAR, FOR HAVING FRIENDS OVER OR MAKING NEW FRIENDS, FOR GETTING INTOXICATED WITHOUT NECESSARILY GETTING INTOXICATED. THE DAY MIX IS THE ICE CUBES IN YOUR COCKTAIL, A COOL SHOWER FOR HOT HOURS ON THE BEACH, YOUR CUSHION FOR A NICE SIESTA, YOUR KEY TO A SEXY FLIRT OR JUST THAT SEXY FLIRT ITSELF. FORGET EVERYTHING YOU THINK YOU KNOW ABOUT DJ MIXES AND LISTEN CLOSELY WHEN I CREATE, COMBINE, RECREATE AND DECOMPOSE. THIS IS A JOYRIDE THROUGH HOUSE MUSIC AND AUDIBLE PROOF THAT THIS MUSIC HAS NOT LOST ITS POWERS. ON THE CONTRARY, MY MIX SHOWS THAT THE RIGHT SONIC POTION WORKS BETTER THAN ANY OF THESE PRESCRIPTION DRUGS FOR WHEN YOU NEED SOMETHING TO BRING A SMILE BACK ON YOUR FACE AND THE SUN BACK INTO YOUR HEART, BELIEVE ME.’

Een beschrijving die er zeker niet om liegt. Deze compilatie is perfect voor zo’n beetje elk moment. Ook als je normaal gesproken niet naar deep house luistert, dan móet je dit album nog steeds even checken.

Het album is hieronder te vinden op Spotify.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws