Nieuwe track van Major Lazer & Bad Royale: My Number

Ivo Mollemans | 9 december 2016
music

Met de jaarwisseling komt tegelijkertijd ook het nieuwe album van Major Lazer dichterbij. De exacte releasedatum van het album is nog niet vastgesteld, maar dat deze ergens in januari al uit gaat komen is wel zeker. ‘Music Is The Weapon’ wordt het logische vervolg op ‘Peace Is The Mission’. In de aanloop naar dit album zijn al een aantal tracks uit de tracklist verschenen zoals de hits ‘Cold Water’, ‘Believer’ en nu dus ook ‘My Number’ met Bad Royale. Op 6 januari zal de groep nog één track droppen voor de release en dit is een samenwerking met Nicki Minaj en Partynextdoor, zo vertelde Diplo in een interview op Beats 1.

Major Lazer & Bad Royale – 'My Number'

De twee artiestengroepen zijn geen onbekenden van elkaar. Ze supporten elkaars tracks in hun sets en Bad Royale hebben meerdere malen EP’s en singles uitgebracht via Diplo’s label Mad Decent. Het was dus een kwestie van tijd tot ze met elkaar de studio in gingen en die tijd was met de komst van het nieuwe album aangebroken.

LEES OOK: Malaa remixt DJ Snake’s ‘Oh Me, Oh My’

Reggae invloeden

De track begint met een intro die je na het horen ervan zeker zal herkennen als de track live wordt gedraaid. De reggae vibes die het nummer op het begin weet af te geven hinten al naar wat komen gaat: een harde drop waarin een mix is te horen van de stijlen van beide artiesten die halverwege omslaat in een trap drop. Zowel Bad Royale als Major Lazer hebben in het verleden meer van dit soort tracks uitgebracht dus om met iets als dit aan te komen moet geen moeilijke keuze geweest zijn.

Luister hieronder naar de track:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws