Justice laat verrassende BBC Essential Mix horen

Ivo Mollemans | 19 december 2016
music

Zaterdagavond 17 december was het eindelijk zover: wereldwijd kon men genieten van de langverwachte BBC Essential mix door het Franse duo Justice. Hun nieuwe album is uit en dus kan er een hoop nieuw materiaal gebruikt worden in sets en shows. De mix had eigenlijk al eerder moeten verschijnen, maar werd vertraagd vanwege het drukke schema dat de heren hebben.

LEES OOK: Armin van Buuren lanceert zijn A State Of Trance 2016 Year Mix

Justice dropt nostalgische mix

Toch betekendt dit niet dat het duo de Essential Mix als een uitgelezen kans ziet om hun eigen werk te promoten. Sterker nog, er word voor gekozen om een kant te laten horen die ze normaal niet kunnen laten horen in clubs of op festivals. Ze hebben de mix naar eigen zeggen slomer en zwaarder gemaakt.

‘We made this Essential Mix to show another side of the music that we love, and don’t get to play in clubs or festivals. It’s slow, moody and heavy and we hope you enjoy the ride.’

Hierbij wordt een verrassende selectie tracks gekozen met veel verschillende namen. Air, Frank Ocean, Gesaffelstein, Prince en zelfs Pink Floyd zijn allemaal te horen in dezelfde mix. Hierdoor krijgt de set ook nog eens een nostalgisch tintje.

Check de 2-uur durende mix hieronder:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws