Drunken Kong’s Chanted ep domineert onze playlist

Peter Güldenpfennig | 12 januari 2017
music

Techno komt in heel wat verschillende smaken, maar helaas eten we het zelden zo lekker als de nieuwe ep van Drunken Kong. Dit Japanse duo is niet bang om te experimenteren zonder dat het meteen zware industrial is. Niets mis met een goede industrial-plaat, maar soms heb je ook behoefte aan een lekkere dansbare klapper zonder dat deze recht in je face beland? Met een lekker tempo en genoeg melodie op de vier tracks tellende ep Chanted doet Drunken Kong precies dat.

Afwisselende techno

De ep telt zoals gezegd vier tracks waarbij met name de titeltrack er bovenuit steekt. Een lekker stuwend ritme, heerlijke claps met een cut off-filter eroverheen en een driegende synth die de prettige melodie aankondigt is dit er echt één voor de dansvloer. Niet voor niets dus dat Monika Kruse deze op haar in Berlijn gevestigde label Terminal Records heeft uitgebracht. 

‘Origin’ zoekt het in wat zwaardere oorden, met een stevige bas en een donker baslijntje. Gaaf hoe de dreigende sfeer continu vastgehouden wordt terwijl er van een echte climax geen sprake is. Dat betekent niet meteen dat er niets te beleven valt in deze track, want steeds weer wordt de beat aangevuld, aangepast en geschoren. Het houdt een anders ietwat eenzijdige track spannend. 

‘Our Lights Shine’ is wat ons betreft de minste, maar daarom niet meteen slecht. Het nummer kabbelt slechts wat meer voort dan de rest. Wel gaaf: de geloopte onderliggende synth en het afwisselende gebruik van reverb over de ritmes. 

Met ‘Sky High’ sluit Drunken Kong de ep af en hierin wordt eigenlijk al het gave uit voorgaande tracks gecombineerd. Melodie? Check! Afwisselende ritmes? Check! Een ietwat dreigend doch dansbaar sfeertje? Dubbelcheck!

Drunken Kong – Chanted ep

Het stikt van de wekelijkse nieuwe technoreleases wat een keuze voor dj’s niet makkelijk maakt. Over de Chanted ep hoeft geen dj of technoliefhebber echter twee keer na te denken. Deze is gewoon zeer de moeite waard. Scoren dus!

Drunken Kong's Chanted ep komt 16 januari uit op Terminal Records.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws