LCD Soundsystem werken momenteel aan nieuw album

Ivo Mollemans | 18 januari 2017
music

Sinds 2010 heeft LCD Soundsystem het een tijdlang rustig aan gedaan. In 2015 kwamen ze, na een pauze van vijf jaar, met een single en begin 2016 werd bekend gemaakt dat ze bezig zijn met een nieuw album. Het is de bedoeling dat het album dit jaar uit gaat komen, maar er zijn wat tegenslagen tijdens het productieproces. Naast nieuws uit de studio zullen ze ook weer gaan optreden en in april staan ze op Coachella.

Nieuw album

De reünie van de band was voor velen goed nieuws en een hoop mensen zijn nieuwsgierig naar wat de band gaat brengen. Toch zullen ze daar nog wat langer op moeten wachten aangezien de band heeft meegedeeld dat het produceren van de nummers helaas langer duurt dan de bedoeling was. James Murhpy gaf via Facebook aan dat hij stemproblemen ondervind nadat er werd gevraagd waar het album bleef.

LEES OOK: Dode feestjes trap je dood met High Rankin’s nieuwe release op PRSPCT

LCD Soundsystem

De band is in 2001 opgericht door James Murphy en daarbij richtte hij ook het platenlabel Death From Above op. In 2002 kwam ‘Losing My Edge’ uit via het label en dit nummer markeerde de start voor de carrière van James. Aan het begin van 2005 kwam het album genaamd ‘LCD Soundsystem’ uit met daarop 16 nummers.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws