Mat Zo komt met gratis bootleg

Ivo Mollemans | 12 februari 2017
music

Als Nederlander is het moeilijk om ‘nee’ te zeggen tegen dingen die gratis zijn. Gelukkig komt dit af en toe ook goed van pas, want er is een hoop goede muziek te vinden die ook nog eens gratis te downloaden is. Een recent voorbeeld daarvan is de nieuwe bootleg die Mat Zo heeft gemaakt van het nummer ‘Son Of A Gun’, welke origineel van JX is.

De oorsprong van Mat

De muziekstijl van Mat Zo is veel veranderd gedurende zijn carrière. Hij is 27 jaar oud en begon al vroeg met het maken van muziek. Na een tijdje in een band te hebben gespeeld werd hij geïnteresseerd in elektronische muziek door het luisteren naar onder andere Daft Punk en The Chemical Brothers. Drie jaar later kreeg hij aandacht van artiesten die toentertijd al bekende dj’s waren en in 2010 belande hij op de 66e positie in de DJ Mag Top 100.

LEES OOK: Horror-samenwerking in danceland

Gelukkig maar dat hij de kant van de elektronische muziek is opgegaan, want hij heeft er talent voor. In 2013 kwam zijn debuutalbum ‘Damage Control’ uit en vorig jaar kwam het tweede album ‘Self Assemble’. Nu komt hij weer met een gratis bootleg van een nummer dat gemaakt is door JX. Het origineel is afkomstig uit, jawel, 1994 en is een trance nummer. Dit is een van de nummers die Mat Zo heeft geïnspireerd voor zijn eigen muziek en hij brengt met zijn bootleg een eerbetoon aan het nummer.

Son Of A Gun (Mat Zo Bootleg)

Mat Zo kiest ervoor om verscheidene elementen van het origineel te behouden zoals samples van vocalen en het geluid van het origineel. Uiteraard heeft hij alles wel opgepoetst zodat het een stuk beter klinkt. De bootleg zit ergens tussen trance en techno, en heeft een hoop energie in zich. Check hem hieronder:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws