Nathan Fake komt creatief uit de hoek

Ivo Mollemans | 3 maart 2017
music

Een van de grootste ergernissen van een muzikant is het hebben van een zogeheten ‘writer’s block’. Dit houdt in dat je gewoon niet op goede ideeën kan komen en dat betekend dat er dus ook geen goede muziek verschijnt. Hoelang een writer’s block aanhoudt verschilt van persoon tot persoon en van geval tot geval, maar ze kunnen behoorlijk tegenwerken in de studio.

Nathan Fake overwint zijn writer’s block

Ook Nathan Fake had hier laatst last van, maar hij heeft het gelukkig weten te overwinnen en met zijn nieuwe track is hij keihard terug. Het nummer heet ‘‘HoursDaysMonthsSeasons’’ en is uitgekomen via het label Ninja Tune. Meteen vanaf het begin neemt het nummer je mee in de breakbeat en prominent aanwezige melodielijn die gedurende het nummer de hele tijd blijven aanhouden. Langzaam maar zeker gaat deze melodielijn over in een heel euforisch onderdeel en dan valt ook de breakbeat op subtiele wijze weg, maar de vibe van het nummer blijft aanwezig.

LEES OOK: Sample Magic releast de Retro Electronica-samplepack 

Hierdoor neemt de track je mee op een soort reis van begin tot het eind en is een referentie aan zijn writer’s block. Ook de titel geeft de ergernis van het hebben van een writer’s block aan. Nathan heeft laten weten dat dit nummer dient als break-out nummer van deze lastige periode waarin hij het een tijdje heeft moeten laten afweten.

‘‘HoursDaysMonthsSeasons’’ is onderdeel van Nathan’s nieuwe album genaamd ‘Providence’ welke op 10 maart zal uitkomen. Het album is al te pre-orderen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws