Sexy Spaanse zussen scoren gigantische zomerhit

Bart Remmers | 2 juni 2017
music

Het dansje dat iedereen deed in de zomer van 2003

Zomer! Summer! Sommer! Eté! Verano! الصيف! Het is juni en het wordt vandaag zomers warm. We gaan het strand op met de zomerhit van 2003.

Een gek dansje, drie mooie Spaanse dames - de zusjes Lucía, Lola en Pilar Muñoz - en maffe Spaans-Engelse teksten. Kan niet anders of je scoort een kneiter van een hit gedurende de zomermaanden. Dat gebeurde dus ook met Las Ketchup, 14 jaar geleden.

'The Ketchup Song (Aserejé)' was een aanstekelijk nummertje voorzien van een dito clipje met daarin de drie zussen in bevallige outfits op een strand. Het campy deuntje was nog eens extra herkenbaar door de verwijzing naar de klassieker 'Rappers Delight' van The Sugarhill Gang uit 1979 (doe maar mee: 'I said a hip hop, The hippie, the hippie, To the hip, hip hop').

Corry Konings in de tomaten

Kortom: iedereen deed het dansje en zong mee met de tomatenzussen uit Spanje. En zoals het gaat blijft het bij dit soort acts meestal bij 1 hit. De dames deden nog een keer mee met het Eurovisie Songfestival voor hun thuisland, maar ze eindigden in 2006 met hun 'Un Blodymary' bijna onderaan.

Wil je je oren pas echt martelen, dan is er ook nog een Nederlandstalige versie van The Ketchup Song, 'The Hup Hop Song' van Corry - Hoeren Neuken Nooit Meer Werken - Konings met een Brabantse kroegzanger. 

Nee, wij draaien liever nog een keer de Spaanse versie en vieren de zomer. 


 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws