Nederlandse dj produceert album Amerikaanse rap-iconen

Bart Remmers | 23 juni 2017
music

Dj en producer Avedon achter productie van 'New Waves'

De Nederlandse dj en producer Avedon (Vincent van den Ende) heeft als producer zijn stempel gedrukt op het nieuwe album van Bone Thugs-N-Harmony.

De Amerikaanse rapsensatie, die in de jaren ’90 een monumentale wereldhit scoorde met het nummer ‘Crossroads’. 

Het BTNH album ‘New Waves’ komt vandaag wereldwijd uit op het Amerikaanse label eOne Entertainment. Avedon, al enige tijd ver voorbij het stadium van ‘de zoon van’ (Joop van den Ende), maakt ook bekend dat op 7 juli zijn debuutsingle uitkomt: ‘Dream About You’, een samenwerking met producer Pyrodox feat. de Amerikaanse R&B zanger Tank (‘#Bday’ en ‘I Can’t Make You Love Me’). 

Amerikaans poptalent

De 24-jarige Avedon studeerde aan het conservatorium en sloeg zijn muzikale vleugels uit in het inspirerende en muzikale hart van Los Angeles, waar hij als dj en producer binnen een mum van tijd floreerde. Zijn eerste wapenfeit werd de remix van de hitsingle ‘Hollow’ (2015) van Tori Kelly, het Amerikaanse poptalent dat tot tweemaal toe voor een Grammy is genomineerd. 

De daaropvolgende collabsresulteerden in een reeks releases op befaamde (dance)labels waaronder: Armada, Mixmash en Revealed. Avedon werd co-producer van Scott Storch (Dr. Dré, Justin Timberlake, 50 Cent en Beyoncé) en ontmoette in die hoedanigheid artiesten als Rihanna en Trey Songz, voor wie hij remixen produceerde. Ook werkte hij samen met Chris Brown, Migos en Sean Paul. 

Eigen muziekstudio in L.A.

Ruim een jaar geleden klopte de rapformatie Bone Thugs-N-Harmony, tot op de dag van vandaag goed voor ruim 50 miljoen albumverkopen wereldwijd, bij Avedon aan. Samen met de leden van de succesvolle ‘Bone family’ werkte hij aan hun nieuwe album ‘New Waves’, die vandaag uitkomt en waar Avedon de productie van alle tracks op het album voor zijn rekening nam.

De Amerikaanse tv-host Oprah zond een halfjaar geleden nog een interview met Krayzie en Bizzy Bone en beelden uit van het opnameproces van BTNH met Avedon. Op ‘New Waves’ worden gastbijdragen geleverd door Tank, Yellawolf, Bun B, Eric Bellinger en KORN. 
 
Over deze samenwerking zegt Avedon het volgende: 'We hadden meteen een klik. Toen Tank me vertelde dat hij van dance hield, liet ik hem een demo horen van een track waar ik met Pyrodox aan werkte. Het eerste wat Tank zei was: ‘I want to be on this track’.'

Binnenkort opent Avedon de deuren van zijn eigen muziekstudio in L.A.
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws