Tchami brengt samen met Luke James verrassende track uit

Ivo Mollemans | 12 juli 2017
music

Foto via Rukes.com.

De Franse Tchami was de eerste die future house maakte en sindsdien heeft zijn stijl een aantal veranderingen ondergaan. Tegenwoordig brengt hij via zijn eigen label Confession een hoop platen van zowel zichzelf als andere producers uit en het is altijd een verassing wat voor creaties er van het label afkomen.

Tchami en Luke James verassen met ‘World To Me’

Meestal zijn het nummers met energieke bassen die richting de UK garage en bass house leunen, maar het nieuwste nummer van Tchami gaat juist een andere kant op. Het is een samenwerking met zanger Luke James geworden en gaat richting een combinatie tussen tropical house, deep house en het heeft ietwat weg van pop muziek.

LEES OOK: Wiwek brengt dikke track met ‘Drum Nation’

De achterliggende structuur van het nummer heeft juist erg veel weg van deep house. Het is een lang nummer zonder build-ups die leiden naar gigantische drop, maar juist subtiele geven aan dat er iets gaat komen in het nummer. De vrolijke geluidjes in de drop brengen het tropische gedeelte naar de track toe en Luke James gooit er een dosis pop overheen met zijn stem.

Door de mengeling van genres heeft het nummer veel potentie om geremixt te worden en reken maar dat dat gaat gebeuren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws