Dit zijn volgens critici de grootste rukplaten van 2017 tot nu toe

Bart Remmers | 25 juli 2017
music

Beeld: YouTube

Ereplaatsen voor The Chainsmokers, Linkin Park en Ed Sheeran

Het jaar is alweer over de helft en de site albumoftheyear.org is zo vriendelijk geweest om de slechtste albums van 2017 tot nu toe te verzamelen in een lijstje.

De lijst is gebaseerd op het gemiddelde van de beoordelingen van verschillende belangrijke sites en andere muziekmedia. We haalden de bekendse namen uit de - volgens albumoftheyear.org - 25 slechtste albums die van januari tot juli zijn uitgebracht.

Human - Rag 'n' Bone Man

De Nederlandse radiostations draaien zijn singles tot aan vervelens toe grijs, maar de critici moeten weinig hebben van het debuut van de zwaarlijvige Britse troubadour. Op #14 in de Worst Of-lijst.

Grateful - DJ Khaled

Niemand weet eigenlijk wat DJ Khaled precies doet op zijn eigen album en singles en misschien maar goed ook. Ondanks enkele grote hits zien veel journalisten 'Grateful' als een amechtig prul (#13).

Divide - Ed Sheeran

De meest recente plaat van de ideale ginger schoonzoon verbrak in de eerste maanden van dit jaar alle verkooprecords en zowat iedere track kwam in de charts. Toch lustten de hond... sorry, critici, geen brood van het album. Bijna net zo slecht als zijn cameo in 'Game of Thrones' (#11).

Witness - Katy Perry

Voor het eerst sinds jaren kreeg Katy Perry te maken met killing reviews en floppende singles. Veel slappe EDM en dito teksten, aldus de critici (#9). Gelukkig scoort haar samenwerking met Calvin Harris ('Feels') wel.

Evolve - Imagine Dragons

Wij hebben Kensington, de Amerikanen zijn minstens zo te betreuren en krijgen de havermoutsepaprock van Imagine Dragons op hun bordje. Volgens de meeste muziekjourno's een oppervlakkige en holle poprockplaat van heb ik jou daar. Net niet in de top 3 van slechtste plaatjes (#4).

Memories... Do Not Open - The Chainsmokers

Het zat er aan te komen: Memories... Do Not Open werd afgefakkeld door critici en consument. Suffe EDM-ballads, drakerige duetten en andere slappe hap. The Chainsmokers maakten een legendarische drol (#2), maar niet zo erg als... 

De winnaar/verliezer: One More Light - Linkin Park

Je haat het of bent er gek van: Linkin Park. Maar zelfs verstokte fans voelden hun tenen krommen toen de Amerikaanse angst-rockers met het poppy 'One More Light' op de proppen kwamen. Presto: het allerslechtste album van de eerste zes maanden van 2017! Tragisch genoeg ook nog eens het laatste werk van zanger Chester Bennington die vorige week een eind aan zijn leven maakte.

Ben jij het eens met deze lijst? Welk album hoort hier niet thuis en wat had er wel in moeten staan?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws