Showtek ruilt op nieuwe plaat dansvloerknallers in voor politieke popsongs

Mark IJsendoorn | 27 juli 2017
music

Dat Showtek harde dansvloerknallers kan produceren wisten we. Maar wat blijkt, de broertjes Janssen zijn ook goed in downtempo popnummers met een hippieboodschap. Op hun nieuwe plaat Amen ruilen ze harde beats in voor beladen songs over sociale onrechtvaardigheid en wapengeweld.

LEES OOK: Fittie tussen Showtek en ex barbie lijkt opgelost

Showtek - Amen

Op de twee tracks van de nieuwe EP zijn de Caribische invloeden duidelijk te horen. Titeltrack ‘Amen’ is een melodieuze popsong met een trage beat en prachtige vocals van Freetown Collective. De tekst leeft mee met mensen die dagelijks worstelen om te overleven, maar is te algemeen om echt een boodschap over te brengen.

Vredesboodschap

De tweede track ‘Don’t Shoot’ is een stuk rauwer en indrukwekkender. Met het reggaeritme en de bijdrage van GC is dit een onmiskenbaar Jamaicaanse track. De rauwe sound sluit naadloos aan op de beladen lyrics over wapengeweld op straat, iets dat overal ter wereld speelt maar vooral voor mensen in veel Zuid- en Midden-Amerikaanse landen een dagelijks probleem is.

"Wij kunnen zorgen dat hun stem wordt gehoord door via onze muziek miljoenen te bereiken," aldus Showtek. "Iedereen is verenigd, we zijn één volk dat zonder vooroordelen samenkomt." Noem het een ietwat uitgekauwde vredesboodschap, het is er wel een die volledig bij de wereldwijde dance-scene past.

Amen is gisteren gedropt door Skink/Armada. Luister hier naar de twee tracks.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws