Chris Liebing live @ Womb 03 (CL Rec)

redactie | 30 oktober 2006
music

Chris Liebing live @ WombAls je de grote techno dj's van deze wereld vraagt in welke club ze het liefst willen draaien, dan is de kans groot dat ze de Womb in Tokyo noemen. Deze geweldige locatie en dito soundsystem, maar vooral het uitzinnige en intense publiek, zorgen ervoor dat de club voor veel top-dj's een zeer begeerde locatie is geworden.

Na grootheden als Joey Beltram en Christian Smith, brengt Chris Liebing, die zijn set in de Womb begin juni van dit jaar opnam, uit als live mix-cd op zijn eigen label CL Records. Gewapend met twee laptops (met Ableton live en Traktor 3), een paar midi-controllers en een Allen & Heath 92 mixer laat Liebing zich van zijn beste kant horen. Hij loopt en sampled in 77 minuten tijd zeventien nummers aan en door elkaar. "Nothing sounds as it sounded when it was originally produced", aldus Chris Liebing.

Met de wonderschone opener 'Rekorder 5.1' wordt de toon gezet voor het eerste half uur. Liebing duikt de diepte in en teast het continue juichende en klappende Japanse publiek met heerlijke tracks van Alex Under, Peace Division en Sleeparchive. Het tempo ligt nog lekker laag en zal ook de rest van de cd niet boven de 132 bpm uitkomen, iets wat we steeds vaker zien bij de grote technomannen.

Chris LiebingNa een half uur is het tijd om het geheel meer kracht bij te zetten en na een lange break in 'MPX_309' van onze eigen Joris Voorn, komt Liebing echt los. Met veel remixen van Chris zelf, maar natuurlijk ook van maatje Speedy J, neemt hij de luisteraar mee in de wereld van de rollende technobeats met als hoogtepunt de Sleeparchive remix van 'Dancing Box'. Liebing laat zich op deze cd van zijn beste kant zien met een ijzersterke set. Maar het is vooral het continue uitzinnige Japanse publiek dat de cd echt speciaal maakt. Jammer dat er maar 77 minuten op één cd past.

Gelukkig is Chris Liebing binnenkort weer in Nederland te bewonderen. Tijdens het REMF zal hij samen met Speedy J een speciale Collabs Sessions doen. Maar liefst vijf uur lang kan je op vrijdag 10 november in de Off_Corso genieten van de back2back set van beide heren. Als deze cd als opwarmer mag gelden voor die avond, dan wordt het bij voorbaat al een legendarische avond.

Chris Liebing live @ Womb ligt vanaf nu in de winkels

www.cl-rec.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws