The Bloody Beetroots - The Best of ... Remixes

Partyscene Redactie | 23 maart 2011
music

Italiaanse testosteron

Intro: Italiaans remix-duo The Bloody Beetroots is inmiddels in dance-land een ‘household’ naam. Als remixers van MSTRKRFT, the Chemical Brothers en Robyn gooiden ze al hoge ogen. Vergelijkingen met het Franse Daft Punk of J.U.S.T.I.C.E zijn moeilijk te vermijden - al was het alleen maar vanwege de Venom-maskers; een gimmick die nu wel een beetje uitgemolken is. The Bloody Beetroots  maakt agressieve, opzwepende en soms zeer monotone Italo-electro met hier en daar interessant, vuig en onheilspellend randje.

Italiaans remix-duo The Bloody Beetroots is inmiddels in dance-land een ‘household’ naam. Genre: electro, Italo-electro, dance

Bijzonderheden: Op een bepaald, booreiland alarm-achtige bas zijn the Bloody Beetroots verzot, evenals dezelfde snelle, agressieve beat die Boys Noize kenmerkt (Boys Noize zou een goede nieuwe genrenaam kunnen zijn, de muziek staat bol van nèt iets teveel testosteron). Deze compilatie van remixes klinkt dan ook als een stoere, boze, geile puberjongen die driftig is en een puinhoop van zijn leven maakt. Op maar weinig vlakken verbazen of verrassen de Bloody Beetroots. Uitzonderingen zijn de dramatische soundtrack-achtige 'Welcome' van Etienne de Crécy en 'Cobrastyle' van Robyn, wat eerst klinkt als een ska-Nik Kershaw-achtig nummer maar daarna door een diepe bas en een paar ijle violen een hele andere wending krijgt.

Hoogtepunt: ‘Overwinningsmelodie’, jaren 80-parodie 'Second Lives' van Vitalic en 'Welcome' van Étienne de Crécy schieten er uit als energieke anthems.

Dieptepunt: Niet één speciaal dieptepunt. Heel veel remixes klinken als meer van hetzelfde.

Twijfelgeval, aanrader, of bagger: Twijfelgeval; op de dansvloer werkt het genadeloos, maar om echt indruk te maken, moeten de Beetroots eens een keer uit hun comfort zone stappen.

Oordeel zelf: luisteren naar The Best of ... Remixes

Luister ook eens naar: DATA

Étienne de Crécy - Welcome (The Bloody Beetroots Remix)

The Bloody Beeroots

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws