Cobblestone Jazz - The Modern Deep Left Quartet

Partyscene Redactie | 30 maart 2010
music

Fijnheid in het kwadraat!

Intro: Cobblestone Jazz, het Canadese trio dat de kroon spant op het gebied van live drum computer/synthesizerimprovisatie, verdiept zich in het ‘sophisticated’ maken van soundscapes, een beetje als Boards of Canada en Ulrich Schnauss, met  een onweerstaanbaar zwoele saus van percussie; een handclap of hi-hat, waardoor de sound ‘zwarter’ klinkt.

Cobblestone Jazz, het Canadese trio dat de kroon spant op het gebied van live drum computer/synthesizerimprovisatie, verdiept zich in het ‘sophisticated’ maken van soundscapes, een beetje als Boards of Canada en Ulrich Schnauss, met  een onweerstaanbaar zwoele saus van percussie; een handclap of hi-hat, waardoor de sound ‘zwarter’ klinkt.Genre: Minimal techno, techno-jazz, electronic, jazzy house.

Bijzonderheden: Cobblestone Jazz is niet om een kleintje vervaard. Een stoere geile discotrack als ‘Cromagnon Man’ kunnen de heren producers moeiteloos neerzetten, met een knipoog naar de Alpha Male Muscle Mary, zoals je die soms op de dansvloer aantreft, en aan de andere kant van het spectrum Lonnie Liston-Smith meenemen naar een Bugz in the Attic-feestje op ‘Sun Child’. De lente komt op gang, maar met dit album is-ie er eigenlijk al. De beats en het genre kennen we allemaal al, maar daarom is het des te meer een verdienste dat Cobblestone Jazz een album heeft geproduceerd dat geen moment verveelt of blasé klinkt. Meer van dit graag!

Hoogtepunt: Met ‘Midnight Sun’ slaat Cobblestone Jazz een brug tussen funky slome voorspel-R&B en uitgekauwde strandlounge wat je doet verlangen naar een broeierige zomeravond. Het basloopje, gecombineerd met de ‘baarmoedergeluiden’ en bliepjes, is echt onweerstaanbaar. Ik zie al een kledingstuk op de grond vallen, mevrouw / meneer (hangt van de lezer af).

Dieptepunt: ‘Children’ is een wat electro-italo-achtig aandoende gesjeesde beat; geen dieptepunt maar het minst goede nummer van de cd.

Twijfelgeval, aanrader, of bagger: AANRADER! Met hoofdletters, dus!

Oordeel zelf: luisteren naar The Modern Deep Left Quartet

Luister ook eens naar: Cobblestone Jazz - 23 Seconds

Cobblestone Jazz

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws