Alex Gopher - My new remixes (Go4 Music)

Partyscene Redactie | 7 januari 2010
music

Franse houseveteraan met de tijd mee

Intro: Alex Gopher mogen we zonder twijfel scharen bij de veteranen onder de Franse houseproducers. Orange, Super Discount, Wuz, wie kent deze projecten niet?

Genre: Electrohouse.

My new remixesBijzonderheden: Hoewel het even geleden is sinds Alex ons een eigen productie liet horen, heeft hij de afgelopen jaren zeker niet stilgezeten. Het bewijs ligt voor ons, een dubbel-cd met maar liefst 20 vrij recente remixes. Alex houdt zich het liefst bezig met het vertalen van een nummer naar de dansvloer. En daarin ligt dan ook zowel de zegen als de vloek die dat streven met zich meebrengt.

Wie z'n beats graag hapklaar geserveerd krijgt, is dit een interessante release. Alex stoomt zijn remixen behoorlijk gaar voor de dansvloer. Dat betekent anno nu vooral vette beats en scheurende electrohouse. Met als belangrijkste eigen inbreng een flinke scheut 303-sounds.

In een tijd waarin deze electro-sound, om het genuanceerd uit te drukken, nogal gemeengoed is geworden, onderscheid je jezelf daarmee alleen niet van de massa. We menen hier dan ook helaas niet veel nummers te horen met een lange houdbaarheidsdatum. Voor wie deze veronderstelling even opzijschuift, valt er best wat te genieten van deze serie dansvloervullers. Vertrouwde scheur-synths, vocoders, vette bassen en het lekkerste danstempo. Alex weet wel hoe hij een dansvloer in vuur en vlam moet zetten.

Hoogtepunten: Zeker de wat gevarieerder klinkende 1e cd is niet echt vervelend.

Dieptepunt: Er blijft jammergenoeg wel verbazingwekkend weinig hangen van deze 20 remixen.

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Twijfelgeval voor de muziekliefhebbers die in 2015 ook van deze cd willen genieten. Aanrader voor de electrohouse-dj’s van nu die de dansvloer graag vol zien.

Oordeel zelf: Luisteren naar: Alex Gopher

Luister ook eens naar: Alex Gopher's vorige album of Alex Gopher & Demon - Wuz

My New Remixes minimix

 

Alex Gopher

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws