Seth Troxler- Boogybytes Vol. 5 (BPitch)

Partyscene Redactie | 5 januari 2010
music

Seth komt ons redden

Hij komt uit Detroit, maar woont alweer een paar jaar in Berlijn waar hij regelmatig een plekje achter de decks in bekende clubs als Watergate en de Panoramabar weet te bemachtigen. Daar liep dj/producer Seth Troxler BPitch-bazin Ellen Allien tegen het lijf, die geen moment aarzelde om hem te strikken voor de nieuwste Boogybytes-editie.

Boogybytes Vol. 5, mix door Seth Troxler.Genre: House, techno

Bijzonderheden: Niet alleen Watergate en de Panoramabar mochten genieten van het fenomeen Troxler. Ook Fabric, Rex, Fuse, Trouw en het legendarische DEMF werden al plat gespeeld door deze charismatische Amerikaan. En labels als FXHE, Wagon Repair, Crosstown Rebels en Ghostly International hebben hem inmiddels opgepikt. Ze zijn dan ook zeldzaam: dj’s die het zo vreselijk naar hun zin hebben in de booth, dat je als publiek echt geen andere optie hebt dan grijnzen en hard meedansen. Seth Troxler is er zo eentje; en hij komt de techno redden!

Want wie bij het horen van ‘Detroit’ denkt dat Troxler alleen maar diepe, sferische tracks meesleept naar zijn gigs, heeft het mis. De subtiliteit, avontuurlijke overgangen en het enorme gevoel voor timing, waarmee hij strenge Duitse techno, funky geloopte deephouse, jazzy intermezzo’s en soms bizar vervormde housy minimal met zijn melodieuze Detroitse erfgoed weet te versnijden, schoppen keihard kont. Of je nou in de trein, op de fiets, of gewoon thuis op je bank zit; tijdens het beluisteren van ‘Boogybytes vol. 05’ waan je je binnen een paar minuten in een afgeladen warme club, terwijl de beats zich razendsnel een weg banen door je centrale zenuwstelsel richting je voeten.

Het is Berlijn door de ogen van Detroit en dat levert een frisse hybride sound op. Genadeloos melancholisch en duister, maar tegelijkertijd broeierig, intiem en zo dansbaar als de pest!

Hoogtepunten: Luciano- ‘Fran Left Home’ & Mike Shannon- ‘Sweet A Pella’, Baeka- ‘Right At It’, N_A feat. Rosina- ‘Fables And Fairytailes’ (Deniz Kurtel remix), Birds And Souls- ‘Birds And Souls’, Fever Ray- ‘Seven’ (Seth Toxler rmx).

Dieptepunten: Geen dieptepunten, hooguit blijft Troxler in het midden van de mix net iets te lang in de minimal hangen.

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Aanrader. Nu al één van de betere mixalbums van 2010!

Releasedatum: 22 februari 2010 op Bpitch

Luister ook eens naar: Seth Troxler in de Watergate (18-09-2009)

 

MySpace Seth Troxler

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws