KM5 - Volumen 9 (541)

Partyscene Redactie | 29 juli 2009
music

Ibiza oase!

Intro: De ‘Km5’ ligt nog steeds zo’n 5 kilometer van Ibiza Stad af, als je de weg naar San Jose neemt. Voor een echte Ibiza-belevenis is het zonder meer een aanrader om er eens een tafeltje te boeken, en na afloop van het diner lekker te blijven hangen. Voor wie verre van dit partyeiland wenst te blijven, maar een mooie muzikale mix wel kan waarderen, laat deze Km5-compilatie je in ieder geval mee genieten van een van de positieve kanten van dit eiland: overal waar mensen zijn, klinkt muziek. En op Ibiza dus vooral: dansmuziek.

Genre: jazzy soul & warme techno.

Huis-dj Sergi Ribas doet het allemaal net wat meer internationaal dan zijn voorganger, eigenaar Patrick Socks, ex-Club d’Anvers-dj, die er graag een duidelijke Benelux-stempel op heeft geplaatst. Daarmee klinkt het geheel gewoon een stuk gevarieerder, en spreekt daarmee ook meer aan dan voorgaande edities in deze serie.Bijzonderheden: De Km5 beschikt over een groot aantal ruimtes waar je lekker lui in een relaxzetel kunt hangen. Cd 2 van dit setje leent zich nog het beste als bijpassende muziek hiervoor. Veel nummers met een jazzy groove en opvallend veel soulinvloeden. Zwoele Barry White-klonen grommen zich schor, hot Mamas kreunen zich ongans, ja, soul is dit jaar, ook op de Balearen, weer helemaal van deze tijd.

Cd 1 is juist nogal opvallend uptempo; van hele diepe housenummers tot sfeervolle technotracks. Hoewel niet al te wild, is loungen nou niet bepaald het eerste woord dat je te binnen schiet bij het beluisteren van deze mix. Huis-dj Sergi Ribas doet het allemaal net wat meer internationaal dan zijn voorganger, eigenaar Patrick Socks, ex-Club d’Anvers-dj, die er graag een duidelijke Benelux-stempel op heeft geplaatst. Daarmee klinkt het geheel gewoon een stuk gevarieerder en spreekt daarmee ook meer aan dan voorgaande edities in deze serie.

 

Hoogtepunten: Heel veel mooie tracks. Agoria, Kiloo, Joey Negro (Henrik Schwarz dub), Downtown Party Network, Afrilounge, Dan Berkson, At Jazz, Dj Pippi, en ga zo nog maar even door.

Dieptepunt: Als 3 op de 25 nummers wat minder aansprekend zijn, mag dat dan nog een dieptepunt heten?

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. De zoveelste, zogenaamde lounge-cd, van dit jaar die 100% meevalt.

Oordeel zelf: luisteren naar: KM5

KM5

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws