Wicked Jazz Sounds Band - The Biggest Sin (United)

Partyscene Redactie | 14 april 2009
music

Quasigeil, maar met potentie

Intro: Na de succesvolle clubavonden en bijbehorende, goed ontvangen verzamel-cd’s, mogen we vanaf nu ook een voltallige band onder de noemer Wicked Jazz Sounds toevoegen.

Genre: jazz & funk.

Na de succesvolle clubavonden en bijbehorende, goed ontvangen verzamel-cd’s, mogen we vanaf nu ook een voltallige band onder de noemer Wicked Jazz Sounds toevoegen.Bijzonderheden: Een elfkoppige jazzband, die zelfs uit louter superspitsen schijnt te bestaan en waar je zomaar een seizoenskaart voor zou nemen, aldus de bijgevoegde release-info. Dat belooft nogal wat.

Het album opent met een vrolijke jazz-funker met een onderhuidse latin-feel. ‘Let the Music’ is een fraai staaltje broken beat met internationale allure. Single ‘Love it all’ heeft een lekkere groove en een gemakkelijk te verteren, pakkende melodie. De heldere productie, de klasse muzikanten, de pakkende uptempo songs; alles lijkt aanwezig voor een topproductie. Helaas beginnen er daarna onderhuids toch wat kriebels te komen. Van dweilorkestjazz als in ‘Turn around’ worden we niet echt vrolijk. Ook het quasigeile ‘The Biggest Sin’, met al zijn leentjebuur-funk windt ons niet echt op. Om het over de baslijn van ‘Mehmets Vibes’ nog maar te zwijgen. Sinds Strictly Rhytms ‘Endangered Species’ dachten we hier toch wel genoeg van gehoord te hebben. En zo blijft het allemaal behoorlijk middelmatig doormodderen, tot er zo tegen het eind van de cd toch nog een heuse opleving opkomt. Een verrassend diepe housegroove als ‘Breathing Barbados’ en het tekstueel briljante, aan ‘Earth, Wind and Fire’, opgedragen epos ‘Three Elements’ doet de hoop op wat meer eigen identiteit opleven.

Hoogtepunten: ‘Let the Music’.

Dieptepunt: Het grootste gedeelte gaat het ene oor in, en het andere weer uit.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Bol.com bombardeert het album tot ‘tip van de maand’, in ieder geval een goede reden om door te gaan, en verder te groeien. Talent genoeg in deze band.

Oordeel zelf: luisteren naar The Biggest Sin

Luister ook eens naar:

Wicked Jazz Sounds 1

Wicked Jazz Sounds 2

Wicked Jazz Sounds 3

Wicked Jazz Sounds 4

Wicked Jazz Sounds 5

Wicked Jazz Sounds

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws