Recloose - Perfect Timing (Sonar Kollektiv)

Partyscene Redactie | 29 augustus 2008
music

Met de groeten uit Nieuw-Zeeland

Intro: Matthew Chicoine aka Recloose maakt bijna alles wat dansbaar is: disco, funk, broken beat, house, techno. De Amerikaanse producer, die een paar jaar geleden het troosteloze Detroit verruilde voor het zonnige Wellington in Nieuw-Zeeland, brengt met zijn derde studioalbum Perfect Timing weer wat zonnestralen op de dansvloer.

Genre: Funk, disco, house, reggae/dub, broken beat.

Recloose, die een paar jaar geleden het troosteloze Detroit verruilde voor het zonnige Wellington in Nieuw-Zeeland, brengt met zijn derde studioalbum Perfect Timing weer wat zonnestralen op de dansvloer.Bijzonderheden: Sinds zijn emigratie naar Nieuw-Zeeland is niet alleen zijn leefomgeving, maar vooral de muziek van Recloose een stuk zonniger geworden. Wat toegankelijker ook. De man die in 2002 het experimentele technoalbum ‘Cardiology’ op het Planet E-label van Carl Craig zag verschijnen, produceert hedendaags alleen nog maar toegankelijke dansmuziek met (club)hitpotentie. Niets mis mee, in het geval van Recloose, want zijn funky beats klinken nimmer gelikt. Dat hoorden we in 2005 al goed op zijn tweede studioalbum Hiatus On The Horizon, waar vocale house, funky broken beat en lome dub worden afgewisseld. Perfect Timing klinkt alsof de muziek in een hut op het strand van Wellington is opgenomen: zomers. Met invloeden uit allerlei hoeken. ‘Emotional Funk’ is Prince op breakbeats. Op ‘Deeply Waters’, de eerste single van het album met een glansrol voor Joe Dukie, wordt Motown-soul gemengd met dub uit Jamaica. De sound van ‘Catch a Leaf’, ‘Daydream’ en het prachtige ‘Red Road’ bevatten die nu-soul die Gilles Peterson grijs draait in zijn radioshow. Vocalisten met het puurste soulgeluid zijn naar Nieuw Zeeland gevlogen om de derde plaat van Recloose te voorzien van een zwoele summervibe. Tel daar de muzikanten met hun drums, gitaar, klarinet, trompet, trombone of saxofoon bij op, en je begrijpt dat alleen al de opname van Perfect Timing een groot feest moet zijn geweest, daar op het strand van Wellington.

Hoogtepunt: Deeper Waters vanwege die niet te versmaden soul/dub-stem van Joe Dukie.

Dieptepunt: Niet te vinden. Album voor in de jaarlijsten!

Twijfelgeval, aanrader of bagger: dikke aanrader voor hen die toch nog een beetje dat zomergevoel willen ervaren in Nederland.

Oordeel zelf: luisteren naar Perfect Timing

Luister ook eens naar: het vorige album van Recloose: Hiatus On The Horizon

Recloose

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws