Digital - Phoenix Rising

Partyscene Redactie | 22 november 2007
music

Bepaald geen drum & bass voor mietjes

Intro: Digital is een oude bekende uit de ooit zo florerende drum & bass scene. In de schaduw van grootheden als Photek en Goldie heeft de uit Ipswich afkomstige producer talloze tijdloze tracks gemaakt. Het was Photek die hem in de Zuid-Engelse havenstad ontdekte en tekende op diens label. Al snel volgden krakers als ‘Touch Me’ op Timeless Recordings en ‘Down Under’ op Metalheadz. De afgelopen twee jaar was het stil rondom Digital. Die tijd heeft hij nuttig besteed, want vanaf 16 oktober ligt zijn tweede album genaamd ‘Phoenix Rising’ in de winkel.

Genre: drum & bass

De afgelopen twee jaar was het stil rondom Digital. Die tijd heeft hij nuttig besteed, want vanaf 16 oktober ligt zijn tweede album genaamd 'Phoenix Rising' in de winkel.Bijzonderheden: Digital draait al sinds 1994 mee in de drum & bass-scene. Wellicht niet zo bekend als leeftijdsgenoten Photek, Goldie en Grooverider, heeft hij een eminente bijdrage aan de ontwikkeling van het genre geleverd. Digital is bekend als de koning van de dub. Door drum & bass te combineren  met zware baslijnen, ‘hard hitting’ breaks en dubinvloeden heeft hij een grote fanbase opgebouwd. ‘Phoenix Rising’ laat horen hoe Digital zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Hij houdt vast aan zijn typische dubby drum & bass, maar nuanceert en verfijnt zijn muziek op dit album. Door de bijdrage van het Franse producertalent Lutin lijkt het ook frisser en strakker geproduceerd. Dit is goed te horen op het energieke ‘Africa’ en het up-tempo ‘Nice Time’ en ‘Cool & Deadly’. Ook voor de legendarische ‘Amen Break’ is er plaats op dit album. Het beestachtige ‘Gold Amen’ is het resultaat.

Naast nieuw eigen materiaal, heeft hij bevriende producers gevraagd om oude hits onder handen te nemen. Rufige Kru kreeg de eer Digital’s grootste hit ‘Spacefunk’ te verbouwen. Oude junglekraker ‘Remote Control’ wordt door Klute hoogstpersoonlijk verbouwd en Simon Bassline Smith speelt op safe met een weinig vernieuwende remix van ‘Deadline’. Zo voor de feestdagen geeft Digital nog iets extra’s weg voor onder de kerstboom. Alle tracks van cd 1 tezamen met tien extra bonustracks worden door Digital op cd 2 kundig aan elkaar gemixt.

 

Hoogtepunt: Remix van ‘Spacefunk’ en ‘Amen Gold’.

Dieptepunt: Van de tien tracks op cd1 zijn er maar zeven nieuw.

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Drum & bass van Digital is niet voor mietjes. Dus heb je zin in meer dan twee uur beuken dan zit je met ‘Phoenix Rising’ goed!

Oordeel zelf: luisteren naar Phoenix Rising

Luister ook eens naar: Roni Size en/of Goldie

Aanstaande vrijdag presenteert Digital tezamen met Lutin in het Antwerpse Petrol zijn nieuwe album.

Meer info over Digital

Meer info over Petrol

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws