Supperclub presents Nomads 5

Partyscene Redactie | 28 juni 2007
music

Een roepende in de woestijn!

Intro: Een visionair, en muziekliefhebber, voorspelde ons enkele jaren geleden dat grenzen steeds meer zouden gaan vervagen. Dat muziek uit allerlei culturen zich meer en meer zou gaan vermengen. Een logische ontwikkeling voor een zachtjesaan uitgekristalliseerd fenomeen, waarin muzikanten en charlatans in elk genre alle beschikbare toonladders reeds duizenden keren hebben bestegen en afgedaald.   

Genre: Exotica.

Wat we hier maar mee willen zeggen is dat hoe breeddenkend de samensteller van deze serie, ene Jimmy Jazz, ook mag zijn, in tegenstelling tot zijn opinie, denken wij dat muziek wel degelijk categorieën of hokjes kent.Bijzonderheden: Waar onze muzikale Socrates echter geen rekening mee heeft gehouden, is de ver-Jansmit-tisering van de vorige generatie van liefhebbers en de muzikale onwetendheid van de volgende generatie muziekliefhebbers. Deze jongeren worden in de media, en in pa en ma’s platen- en cd-collectie volop in aanraking gebracht met reeds lang vervlogen hypes als eighties pop, sixties-soul, jazz, hardrock, seventies-disco en noem er nog maar eens een paar op. En wat er in gaat moet er ook vaak weer uit. De ooit zo argeloze luisteraar zet ineens zelf zijn eerste zolderkamerproductie in elkaar en wonderlijk genoeg ontstaat er weer een schijnbaar nieuw geluid. Opgebouwd uit opgepikte muziekherinneringen, maar met gebruik van verbeterde technieken. Want wat is er nieuw aan house met soul en techno-invloeden? House met gitaren, house met jazzinvloeden, of een op gabberhouse teruggrijpend zeepbelletje als jumpstyle? Wat we hier maar mee willen zeggen is dat hoe breeddenkend de samensteller van deze serie, ene Jimmy Jazz, ook mag zijn, in tegenstelling tot zijn opinie, denken wij dat muziek wel degelijk categorieën of hokjes kent. Dat de hokjes zelfs zo groot als hele continenten zijn. Afgezien van een enkele afzwaaier speelt zich in de westerse wereld al jaren lang een zich constant herhalende cyclus af. Waarbij de nood nooit zo hoog wordt, dat we allemaal ineens een sitar-cd willen bezitten, of een sambahype op de dansvloer mee willen maken. Nomads 5, het eerste jubileum, blijft dus een cd voor de liefhebber van exotische, lees afwijkende, muziek.        

  

Hoogtepunt: Niet echt

Dieptepunt: Echt niet. 

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Het is in ieder geval weer eens wat anders. Leuk om de sfeer van exotische oorden te proeven. Of anders in ieder geval de perfecte soundtrack om je shaslicks bij op de barbecue te gooien.

Beoordeel zelf: Luisteren naar Nomads 5

Luister ook eens naar: een compilatie uit de Supperclub-reeks

 

Nomads

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws