Sunkissed mixed by G-HA & Olanskii

Partyscene Redactie | 30 mei 2007
music

Ode aan die Cosmic-sound

Intro: Sunkissed is het muzikaal geweten van Oslo. In 2000 begonnen dj’s g-Ha en Olanskii een gelijknamige avond in Fabrikken in Oslo. Alle groten der aarde op het gebied van disco, electro, house en minimal hebben al op een Sunkissed avond geschitterd. Het succes van deze avond blijft ook in het buitenland niet onopgemerkt. Een tour langs Fabric in Londen en Robert Johnson in Offenbach heeft al plaatsgehad. Om het Sunkissed-virus internationaal verder te verspreiden, brengen g-Ha en Olanskii hun eerste mixalbum uit.

Genre: Cosmic disco en deephouse

Bijzonderheden: Muziekminnend Oslo kijkt iedere maand uit naar de succesvolle Sunkissed-avonden. G-Ha en Olanskii staan voor kwaliteit. Volgens eigen zeggen zijn de avonden een combinatie van zeer veel stijlen. Van The Clash naar Richie Hawtin, overlopend in LindStrom, Joakim, Maurice Fulton, en weer terug naar minimal ala Matthew Jonhson, Villalobos en Dominik Eulberg.

Op deze verzamelaar beperken de heren zich tot cosmic disco en deephouse van Noorse makelijOp deze verzamelaar beperken de heren zich tot cosmic disco en deephouse van Noorse makelij. Met de openingstrack van de Serena Maneesh schotelen de heren een combi van rock en breakbeat voor in de geest van de Chemical Brothers. Alle ophef lijkt tevergeefs, want ze schakelen vloeiend over in deephouse van Felix Laband, door remixer Todd Terje overgoten met een discosausje. Diskjokke met ‘Cold Out’ is druk doende met zijn pannen in de keuken, alvorens de dikste plaat van de verzamelaar ten tonele verschijnt. Het is Blackbelt Andersen die met ‘Sandoz’ de fameuze Discoteca Cosmic voor even op een strand in Ibiza neerzet. Cosmic was begin in de jaren ’70 de vaste avond van discopionier Danielle Baldelli. Hij ontwikkelde dé tegenhanger van de New Yorkse discoscene in de Italiaanse plaats Cattolica. Daar combineerde hij funk, rock, philly soul, afro, reggae en macho disco tot het legendarische Cosmic. Nog steeds grijpen veel producers terug naar deze muziek en vooral in Noorwegen is er een bloeiende scene ontstaan. Zo brengt Magnus International met ‘Kosmetisk’ op deze verzamelaar een ode aan die tijd. Ook de Noren Prins Thomas en Lindstrom zijn niet vies van Cosmic. Thomas geeft een disco-injectie aan ‘Psycho Piano’ van Crue-l Grand Orchestra. Lindstrom doet nog een oud Cosmic drankmuntje in het zakje met ‘A Blast Of Loser’ in de 9406 Remix van Mungolian Jet Set. G-Ha en Olanskii laten de disco even voor wat het is en schakelen over op jazzy deephouse van Erot met ‘Haribo’, alvorens met disco terug te keren met ‘Do Worry’ van Telex in een remix van Lindstrom. 

In Noorwegen wordt de legendarische Cosmic-sound met respect en kunde behandeld. Producers als Todd Terje, Prins Thomas, Lindstrom, Magnus International weten de muziek perfect in het hedendaagse muzieklandschap te plaatsen zonder dat er wordt geript.

Hoogtepunt: Blackbelt Andersen met ‘Sandoz’ en Magnus International met ‘Kosmetisk’.

Dieptepunt: De openingstrack van Serena Maneesh past niet in het plaatje.

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Aanrader!

Oordeel zelf: luisteren naar Sunkissed

Luister ook eens naar: Âme - Coast 2 Coast

Sunkissed

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws