Praful - Remixed + 2 (Therapy Recordings)

Partyscene Redactie | 27 februari 2007
music

Wereldmuziek met meer body

Intro: Toen Praful - Indiaas’ voor bloei - zijn debuutalbum One Day Deep uitbracht, waren de lovende reacties niet van de lucht. Op de vorig jaar verschenen opvolger Pyramid in Your Backyard maakte de Amsterdamse muzikant, gesteund door het Therapy-label van Bart Thimbles, de hoge verwachtingen waar. De mooiste nummers van beide albums zijn geremixt door producers die muzikale raakvlakken met de sound van de Amsterdammer hebben.

Genre: Voornamelijk wereldmuziek, gemixt met jazz en elektronica.

Bij elkaar dertien goedgelukte muzikaal verantwoorde songs, waarbij invloeden uit de house (Hardsoul), broken beat (Gerd), (bossanova (Buscemi, Phil Martin) en breaks (Mark Rae, Antionio Ocasio), aan te pas komen.Bijzonderheden: Praful is een multi-instrumentalist (met als specialiteiten: fluit, saxofoon), geboren in Duitsland, muzikaal getogen in Nederland en geïnspireerd door muziek uit landen als Brazilië, India en delen van Afrika. Aan het conservatorium van Hilversum leerden verscheidene muziekdocenten Praful de kneepjes van het vak. Vervolgens stond hij aan de basis van de succesvolle formatie Project 2000, waarmee hij datzelfde jaar de Heineken Crossover Award won. Ondanks het succes kon hij niet al zijn creativiteit in de formatie kwijt en besloot als soloartiest verder te gaan. Dat resulteerde in twee studioalbums, waarvan elf tracks zijn geremixt op ‘Remixed + 2’. Plus twee, want Praful schreef speciaal voor deze cd-release, in samenwerking met Hardsoul en Kareem Raïhani, twee fonkelnieuwe tracks. Bij elkaar goed voor dertien muzikaal verantwoorde songs, waarbij invloeden uit de house (Hardsoul), broken beat (Gerd), bossanova (Buscemi, Phil Martin) en breaks (Mark Rae, Antionio Ocasio), worden verweven in de wereldmuziek van Praful.

Hoogtepunt: De funkexplosie op de A.I.F.F.-bewerking van het nummer ‘Let The Chips Fall’. Ook Gerd is ontzettend in vorm op zijn remix van ‘Eternity’. Beats dikker dan die van Jazzanova en leuk gespeeld met de vocalen.

Dieptepunt: Niet gevonden.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Wereldmuziek is al een brede muziekstijl op zich. Door toevoeging van elektronische muziekstijlen als house, broken beats en breaks, krijgt het genre echter nog meer body.  

Oordeel zelf: Op de MySpace-pagina van Praful kun je delen van tracks al beluisteren.

Luister ook eens naar: One Day Deep & Pyramid in Your Backyard.

Tracklisting:

01. Says Kabir - Kareem Raïhani broken mix

02. Yalda Night - Praful vs Hardsoul Original

03. Corpo Suado - Phil Martin invading the jazz mix

04. Acredite - Buscemi remix

05. Inspiração - Jazz Juice remix

06. Wishful Walk - Kareem Raïhani rework

07. Moon Glide - Mark Rae & Rhys Adams ARP remix

08. Sigh - Chris Joss remix

09. Let The Chips Fall A.I.F.F. mix

10. Ponto de Partida - Maneesh de Moor treatment

11. Her Eyes Drink - Praful vs Kareem Raïhani Original

12. Eternity - Gerd’s 4lux remix

13. Underworld - Antonio Ocasio Calor remix

 

Praful

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws