Shinedoe - Sound Travelling (100% Pure)

Partyscene Redactie | 28 september 2006
music

Sound TravellingIntro: Twee jaar geleden werd de eerste plaat van Shinedoe 'Dillema' een enorme clubhit. Grootheden als Richie Hawtin, Ricardo Villalobos en Sven Vath draaiden haar het gewilde vinyl helemaal grijs. Een jaar later presteerde ze met 'Phunk' hetzelfde. In de nazomer van 2006 is het tijd voor een, zoals ze zelf zegt, dansbaar debuutalbum.

Genre: Soulvolle techno house.
Bijzonderheden: Begin jaren negentig maakt Chinedum Nwosu kennis met de opkomende dance-cultuur. Als danseres van Quazar en Warp 9 treedt ze op in clubs in binnen- en buitenland. Naast het dansen, koopt ze platen en rolt zodoende het dj-wereldje binnen. Sindsdien heeft ze in clubs en op feesten over de gehele wereld opgetreden. Als organisator van de Inmotion-feesten biedt ze een platform voor artiesten met impulsieve innovatieve dansmuziek. In 2004 start ze samen met Dylan Hermelijn het label Intacto Records waarop later 'Phunk' uitgebracht wordt.

Dat Shinedoe het produceren van dansbare techno wel ligt, blijkt uit de reacties van internationale collega-dj's en de media. Net als haar dj sets vult de Amsterdamse dj/producer haar producties met een flinke dosis funk en soul. Geinspireerd door haar Afrikaanse roots, terug te horen aan de vele percussie, selecteerde ze negen nummers - varierend van rustig en meeslepend naar wat steviger werk. Van de diepe sounds achter de donkere baslijn van 'Global Warning' naar het zalige en verkwikkende 'Enjoy the Moments'. Het swingende 'Face your Fears' leent zich uitermate goed als dj tool in een technoset, terwijl het dromerige 'Seek and you will Find' ook in de huiskamer tot zijn recht komt. Shinedoe sluit in stijl af met haar debuutrelease 'Dillema'.
Hoogtepunt: Op de beats van 'Seek and you will Find' kun je heerlijk wegdromen. Ook 'Dillema' staat na twee jaar nog steeds als een huis.
Dieptepunt: Geen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader!
Luister ook eens naar: Alle producties van 2000 and One.

Aanstaande vrijdag is Shinedoe te bewonderen in Club Outland, tijdens Integrate


Shinedoe

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws