Soulheaven - DJ Spen & Osunlade (Defected)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Wie haalt Osunlade naar Nederland?



Enkele luisterlinks Soulheaven

Intro: Een vreemde combinatie, dj Spen en Osunlade. Waar Spen een feest-dj bij uitstek is die springend achter de draaitafels de ene na de andere kletser op de decks smijt, is de excentrieke Osunlade de man van de spirituele afrobeat en oceaandiepe house. Maar wie heeft ooit gezegd dat een dubbelalbum moet bestaan uit twee zo identiek mogelijke cd's?

Tekst: Roelf Jan

Genre: House.
Bijzonderheden: Behalve het genre, house, hebben de mixen die Spen en Osunlade in elkaar draaiden voor Defected weinig met elkaar gemeen. Spen's cd klinkt als een dj-set van Spen op een van zijn goeie dagen. Waar hij, vooral als hij in Nederland draait, nogal eens vervalt in makkelijke handen in de lucht muziek, laat hij hier horen hoe het ook kan. Pompende garage, schreeuwerige vocalen, vette classics, acapella's all over the place: de man is in topvorm. Wat vooral opvalt, zijn de vele gospelplaten. Van oud-Basement Boy Spen zou je misschien niet veel anders verwachten, maar het is toch alweer een aantal jaar geleden dat we "Halleluja" konden meezingen op een houseplaat. Maar gospelhouse lijkt weer terug te zijn: Dennis Ferrer's "Church Lady", "He is" en VMC's "To the rock" zijn de hoogtepunten van deze uitstekende feest-cd.



DJ Spen


Osunlade

Osunlade tapt uit een ander vaatje en gaat de diepte in. Verrassend diep, voor Defected-begrippen. De chopstick man laat horen waarom hij al jarenlang een van 's werelds meest gerespecteerde producers en dj's is op het gebied van house met een spirituele inslag. Hypnotiserende ritmes, subtiele melodielijnen, ingetogen zang, vrijwel ieder moment ondersteund door de voor zo kenmerkende Osunlande-percussie: het woodblock is nooit ver weg. Bij deze betoverend mooie mix moet je je ogen sluiten en ze pas 78 minuten later weer openen. Dansen mag, maar is niet verplicht. Genieten wel: wat een prachtige muziek!
Hoogtepunt: Dennis Ferrer "Church Lady", Zoetic "I reach", Trackheadz "Feel".
Dieptepunt: Dat Osunlade al zo lang niet meer in Nederland is geweest. Wie haalt hem?
Twijfelgeval, aanrader of bagger: Aanrader van de bovenste plank. Misschien wel het beste Soulheaven album tot nu toe!
Oordeel: 9,5
Luister dan ook eens naar:
Soulheaven presents Kerri Chandler & Dennis Ferrer
Soulheaven presents Masters at Work
Soulheaven presents Blaze

DJ Spen
Osunlade
Soulheaven

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws