Supernatural Funky Musique Volume 4 (United)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Natuurlijke overlevingsdrang



Luisteren naar Supernatural Vol. 4

Inleiding: Supernatural laat zich niet uit het veld slaan. Beschuldigingen van na-aperij voor een flyer, een gestolen bus, failliet verklaard of afgebroken contractonderhandelingen, de Utrechtse organisatie blijft de funk verspreiden. Komende zaterdag bijvoorbeeld weer met het kleinschaliger opgezette Brotherhood Festival.

Tekst: JRN

Genre: funk, soul en aanverwanten
Bijzonderheden: Natuurlijk is ook Svendex aanwezig tijdens Brotherhood. Hij is verantwoordelijk voor de muzikale programmering en zodoende ook weer voor de selectie van Supernatural numero 4. Maar wat een slappe start. Het belegen lounge-achtige doordrammende Soul Magic van Y.B.U., Jazzliberators en Feature Cast beloven niet veel goeds. Gelukkig komt het met de dampende dames Sharon Jones en Alice Russell (nog imponerend tijdens een speciale editie van Loosefit en op NSJ) wel los. De nummers zijn ingespeeld door funkende muzikanten, terwijl veel andere producties op de cd aan kracht hebben ingeboet door concentratieverlagende instrumentale passages in de nummers. Wellicht leuk als soundtrack bij een B-film, maar zeker niet genoeg voor een feestende meute naast de Paperdome zaterdag. Life is a Tree van Siciana Soul (Truby Trio Treatment) en Salvador Diaspora van Rex Riddem kennen wel leuke breaks, maar het is te weinig om de aandacht vast te houden. Veel nummers op deze cd storten in, of komen pas laat op gang zoals The Brazlian Hipster van Fort Knox Five in de Skeewiff bewerking. Black Science Orchestra heeft alles beter geassembleerd en afgestemd, het is net als Sharon Jones & The Dap-Kings, Balkan Beat Box en Alice Russell een uitschieter op een matige cd.
Hoogtepunt: Sharon Jones, Alice Russell, Balkan Beat Box past vanwege het Klezmer/zigeuner-achtige geluid niet helemaal op de plaat, maar is qua afwisseling wel leuk, Black Science Orchestra en het feit dat Supernatural toch overeind blijft.
Dieptepunt: De valse start.
Aanrader, twijfelgeval of bagger: Twijfelaar, de eerste twee edities waren beter
Oordeel: 6,5
Luister ook eens naar:
Soul Clap Vol 1
Supernatural Funky Musique - Volume 2

Brotherhood, komende zaterdag van 12.00 tot 23.00 uur in Utrecht. Boemklatsch area: Marley Marl, Djiggy Dje, Nobody Beats the Drum, Illvester, C-Mon, Live Wire, Etcenist, S-Dub en Atactic. Supernatural area: Kraak & Smaak, Turntable Dubbers, Bossa Boogie, Edo Salgado, Svendex en MC Jeff. Jazz it up area: Wicked Jazz Sounds, MPF Collective, Brownie, Leroy en Maestro.

Brotherhood

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws