Lasergun Compilation 2 (Lasergun)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Rauwe in het rondschietende electro



Luisteren naar Lasergun Compilation 2

Inleiding: Al enkele decennia schieten er lasers over bezoekers van dansvloeren. En al enkele decennia geleden was electro de eerste vorm van dance. Het enigszins onbekende Duitse label Lasergun grijpt met artiesten als Savas Pacadillas en Richard Bartz nog steeds terug op dat geluid evenals vele andere artiesten met obscure namen als The Addiction Ja-Nein Experience en Bad Cop Bad Cop.

Tekst: JRN

Genre: Electro/techno
Bijzonderheden: Natuurlijk zijn de productiemiddelen allemaal verbeterd en klinkt alle muziek vetter en voller dan terug in de dagen. Maar de uitverkoren artiesten op Lasergun 2 maken nog steeds gebruiken van de in oorsprong vrij simpele structuren van electro. Soms zorgt dat op deze plaat voor eentonigheid, zoals tijdens Johnny 11 Fingers van Marcin Czubala in de Metope remix, of Bad Whore van DJ Dandi & Ugo. Gelukkig is er op dit dubbelalbum nog ander aanbod dat wel recht doet aan de oervorm van dance. Bijvoorbeeld The Journey van Remute. Hoewel begeleid door een simpel ritme, zijn er genoeg rauwe effecten en synthesizerlijntjes te horen. De meeste nummers op de compilatie hebben die grove benadering. Alsof er ondanks de productionele stappen voorwaarts expres met afgeragde apparatuur is gewerkt. Bij Thomas Jaldemark zit er meer tempo in, en is er wellicht sprake van techno. Maar ook hier weer weinig afwisseling. En zo worden de wat sterkere nummers afgewisseld met de mindere exemplaren. Al helt op cd 2 de mindere kant over, want zo erg op een oud rave-deuntje leunen als DFX met Relax your Body is wel erg slap. Hoogtepunt: Remute - The Journey, Savas Pascalidis, Kemi + Amox - Poison Ivy
Dieptepunt: DFX - Relax your body.
Aanrader, twijfelgeval of bagger: Mwah... Niet echt een aanrader dus. Een paar goede tracks van cd 2 op cd 1 erbij en je had een acceptabel album, bestaande uit 1 schijfje, gehad.
Oordeel: 6,5
Luister ook eens naar:
International Deejay Gigolos - Compilation 9
Elle Bandita - Love Juice

Lasergun Records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws