Defected in the house - Eivissa 2006 (Defected)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Niet geheel zonder defecten



Luisteren naar (& tracklisting): Eivissa 2006

Intro: Op de 'In the house' cd-serie van Defected vinden we niet alleen de betere dj's, ook de jaarlijkse paradepaardjes van het label verschijnen onder deze paraplu. In het vroege voorjaar staat de Wmc-Miami volop in the picture, in de zomer wordt de aandacht verplaatst naar een klein eilandje in de Middellandse zee, alwaar Defected de hele zomer een plekje voor zichzelf heeft gereserveerd in club Pacha.

Tekst: John

Genre: House.
Bijzonderheden: Net als bij voorgaande edities van In The House, krijgen we 2 gemixte en 1 ongemixte cd voor de kiezen. Dat is in ieder geval weer waar voor je geld. Deze keer is de derde cd echter geen uittreksel van de eerste twee cd's. Naast de twee lange Simon Dunmore-mixen, is Ibiza-legende Dj Pippi benaderd om een derde schijf vol te gooien met enkele typische Ibiza-classics. En daar zitten wel wat prettige, hoewel niet al te verrassende, nummers tussen: Gat Decor, Hysteric Ego, Don Carlos, Black Box en zelfs onze eigen Rene et Gaston.
Simon Dunmore kiest, in tegenstelling tot Pippi, niet voor lang uitgesponnen versies. Strak gemixt, en vaak lekker speels met accapella's, worden de platen vlot aan elkaar geplakt. Zeker tijdens de eerste cd zijn de oeh's en de aah's niet van de lucht. De platenkeus is gevarieerd. Er zitten zelfs enkele juweeltjes tussen. En net als je denkt dat dit dus gewoon een perfecte mix wordt, zakt het peil tegen het einde ineens naar een bedenkelijk niveau. Op cd 2 wordt deze lijn helaas veel te lang doorgezet. Slaapverwekkende momenten worden soms afgewisseld door een enkel pluspuntje, maar pas vanaf Willie Bobo's-Always There gaat het weer helemaal los. Het had dus achteraf best gewoon een dubbel-cd mogen zijn - eentje van Simon en eentje van Pippi. Maar veel oogt nu eenmaal lekkerder, dus leggen we de vinger soms noodgedwongen op de afstandsbediening om te skippen.
Hoogtepunten: Driekwart van cd 1, het laatste stuk van cd 2, en de derde cd is ook goed te verteren.
Dieptepunt: Het nogal plat klinkende, weinig inspirerende middenstuk van Simons mix.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Het had beter gekund, maar tweederde goed is zeker geen slechte score.
Oordeel: 7,5
Luister ook eens naar: Miami 2006

Defected

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws