The Strike Boys - Being in a Boygroup (Stereo Deluxe)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Strike it up!



Luisteren naar Strike boys

Intro: Srike boys is het Duitse duo Tommy Yamaha en Martin Kaisa. De twee Nurnburgers debuteerden op het Engelse label Wall of Sound, maar vonden al snel in Stereo Deluxe een andere geschikte basis die iets dichter bij huis lag. Na het goed ontvangen Playtime volgt twee jaar later opvolger Being in a Boygroup.

Tekst: John

Genre: Electronic dance met een wave en disco twist.
Bijzonderheden: Ze zijn niet voor 1 gat te vangen, die Strike boys. En dat zullen we ook nu weer weten. De dubfactor is dan wel sterk gereduceerd, de uitbundigheid is er juist alleen maar groter op geworden. Eclectisch als altijd, maar deze keer echt helemaal los. Reggae, funk, wave, eighties, pop, en veel disco. Van een gevoelige binnenkomer via een gitaar/bas/percussie-inferno naar een Patrick Cowley-achtige discotrack. Van een coole waveplaat via punky electro naar vette dub/reggae. De boys draaien er hun hand niet voor om. Die veelzijdigheid in de nummers zou ook wel eens de zwakke plek van deze cd kunnen zijn. Want hoe open-minded moet je tijdens het beluisteren van Being in a Boygroup wel niet zijn? Feit is dat zelfs de minder aansprekende nummers zoveel afwisseling bevatten dat zelfs daarin nog mooie stukken terug te vinden zijn. En dan kun je er toch wel wat van, niet? De mannen kunnen niet alleen liedjes schrijven, maar weten deze liedjes ook nog eens in een passend vat te gieten. En zo hebben we hier weer een groeibriljantje dat waarschijnlijk nooit een echte diamant zal worden. Maar dat desalniettemin best gekoesterd mag worden.
Hoogtepunt: Echt lekker: Gimme Food. Ook niet verkeerd: Paralyzed (vooral part. 2) en Chemical Princess.
Dieptepunten: Soms denk je, nee, dit is niks. Maar dan draait het nummer ineens weer een heel andere kant op, en denk je al snel... alhoewel?
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Een beetje vreemd, maar toch echt wel lekker.
Oordeel: 8-

The Strike Boys

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws