Love2Party minimal special

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Drie keer minimal gemixt

Intro: Minimal techno zit nog altijd in de lift. Steeds makkelijker vindt de sound zijn weg naar de Nederlandse clubs, steeds vaker is de muziek te horen op zomerfestivals. Daarnaast is het aantal goede releases amper bij te houden: deze maand overspoelde een ware vloedgolf aan minimal mixalbums de redactie van Love2Party. Om je enigszins een overzicht te bieden van wat de moeite waard is, selecteren we drie opmerkelijke mixalbums die de afgelopen tijd zijn uitgekomen.

Tekst: Paul

Sascha Funke - Boogy Bites Vol.02 (Bpitch Control)



Luisteren naar Boogy Bites 2

Bijzonderheden: Na het funky eerste deel van de Boogy Bites mixserie is het de beurt aan Sascha Funke om de lijn van warme bassen, pulserende geluidjes en bliepjespercussie door te trekken. Uiterst geslaagd evenaart hij Boogy Bites 1 van Kiki, met een iets voller geluid en een platenkeuze die zowel afwisselend als uitgebalanceerd is. Funke neemt het begrip 'minimal' niet te letterlijk en maakt van Boogy Bites 2 dan ook een lekker opzwepend dansfeestje. Platen van Efdemin, Thomson & Daniel de la Curtis en Trentemoller bouwen de mix mooi op en monden uit in de ijzersterke Isolee remix van Ricardo Villalos' 'What You Say'. Funke laat zijn feestje daarna alle kanten op stuiteren: van de balaerische feesthouse van Transformer 2 naar de ijzige bliepjesfunk van Louderbach en Sleeparchive. Deze mix heeft het allemaal in zich. Wie denkt dat minimal niet opzwepend kan zijn, heeft nog nooit van Sascha Funke gehoord.
Hoogtepunt: Meer dan genoeg hoogtepunten, maar de Isolee remix van Ricardo Villalobos verdient een speciale vermelding.
Oordeel: 8

Luciano - Sci.Fi.Hi.Fi_02 (Soma)



Luisteren naar Sci.Fi.Hi.Fi_02

Bijzonderheden: Sci.Fi.Hi.Fi 1 van Ewan Pearson was de grote verassing van vorig jaar: zijn eigenzinnige mix van volle house en stuwende elektro deed denkbeeldige dansvloeren verschroeien tot gloeiende puinhopen. Liefhebbers van deze sound zullen met het tweede deel van Soma's mixserie enigszins bedrogen uitkomen: Luciano houdt het bij minimale platen en een vrij 'dunne' funk. Op het eerste gehoor klinkt Sci.Fi.Hi.Fi 2 misschien wat braafjes, maar wie goed naar de opbouw luistert, merkt dat dit toch wel een heel aardige mix is. Luciano kleedt zijn muziek langzaam uit, track voor track en knoopje voor knoopje, tot er na negen tracks een naakt en wellustig vrouwenlichaam tevoorschijn komt. Ze vraagt je ten dans op Matt John's 'Rising Scope' en op de ritmes van Donnacha Costello en Adam Beyer begin je steeds dichter tegen haar aan te kronkelen. Helaas werken de beats van Alejandro Vivanco al snel naar een 'cooling down', waarop je besluit deze mysterieuze schone een drankje aan te bieden. Je ogen glijden over haar welgevormde lichaam en opeens bedenk je jezelf dat Luciano het allemaal best wat langer mocht laten duren.
Hoogtepunt: 'Rising Scope' van Matt John en 'Ok, That's Great' van Donnacha Costello.
Oordeel: 7,5

Elektronische Musik Interkontinental 5 (Traum)



Luisteren naar Elektronische Musik Interkontinental 5

Bijzonderheden:Voor de beste minimal moet je nog altijd in Keulen zijn. Het Traum label (gerund door Riley Reinhold - beter bekend als Triple R) staat telkens weer garant voor benijdenswaardig goede releases. Traum klinkt voller dan zijn kleine broertjes Trapez en My Best Friend, maar is lang zo weelderig niet als bijvoorbeeld Kompakt of Treibstoff. Regelmatig verschijnen hier instant klassiekers van het kaliber Nathan Fake en Dominik Eulberg, maar ook de onbekende artiesten staan op Traum hun mannetje. Triple R laat dat goed horen op het vijfde deel van zijn Elektronische Musik Interkontinental serie, het schoolvoorbeeld van hoe je met weinig toch veel bereiken kunt. Triple R heeft namelijk geen hitjes of monsterklappers nodig om een geslaagde mix te draaien: de platen van Kenny Leaven, Adam Kroll en Zentex volstaan. Misschien geen namen om stijl van achterover te slaan, maar van hun muziek krijg je wel keer op keer dansvloerkoorts. Goed, 1 bekende vinden we terug op EMI5. Nathan Fake mag afsluiten met de gloedvolle 'Numb Chance' dat een prachtig einde vormt van deze ijzersterke en kwaliteitsvaste mixcompilatie. Een absolute aanrader.
Hoogtepunt: 'Ghostwriter' van Lars Wickinger, Kenny Leaven's 'Wasabi' en 'Numb Chance' van Nathan Fake.
Oordeel: 8+
Luister ook eens naar:
Slam - Nightdrive
Audion, Metope of Norken

Meer info:
Bpitch
Soma
Traum

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws